Norrländskt skärgårdsliv med klassen

Norrbotten på sommaren, det går väl inte? Jo, det går alldeles utmärkt. Seskarö, där Bottenviken slutar, i Haparanda skärgård, är en fin plats för semester med familjen, klubben, kompisgänget eller varför inte skolklassen. Det är en vacker ö på 20 kvadratkilometer, täckt av skog och med fina badstränder. Där finns bara några hundra fastboende, men med broförbindelse till fastlandet är det ändå nära till Haparanda och ”civilisationen”, och sommartid är det betydligt fler som hittar dit.

Verkar det trist att bara hänga på stranden, sola och bada hjälper Seskarö Havsbad & Camping till att aktivera er. Här erbjuds cykling, paddling, vandring, löpning, bangolf, discgolf, bastu och mycket annat. All utrustning som krävs för aktiviteterna går att hyra på plats. Ni väljer mellan att bo i tält och i stugor med olika standard och prisklass. Mat lagar ni själva eller så äter ni på grillrestaurangen som också har vegetariska alternativ.

Vill ni åka på skolresa till natursköna Norrbotten är det bara att boka. Om inte pengar är ett problem förstås. Nu är ju inte Seskarö och Haparanda de dyraste resmål man kan tänka sig, men helt gratis blir det inte. Behöver klasskassan ett tillskott inför klassresan finns många alternativ. Ni kan t ex höra med kommunen eller någon stor arbetsgivare på orten om det inte finns något ni kan hjälpa till med. Känner ni er mer äventyrslystna kan ni dra igång något eget, ett musikframträdande eller annat evenemang ni kan ta inträde på, eller kör en loppis där ni säljer sånt folk skänker till er eller sånt ni tillverkat själva.

Vill ni ta det säkra före det osäkra tar ni istället kontakt med DelikatessKungen och säljer delikatesser på er hemort, till företag eller privatpersoner. Det är populära och lättsålda produkter som belgiska chokladpraliner, ekologisk olivolja och lufttorkad salami, allihop i fina presentförpackningar.

Betalningen styrs av hur mycket ni säljer, vilket ger er alla möjligheter att tjäna riktigt bra pengar till skolresan och samtidigt fullständigt frihet. Ni åtar er inte att sälja ett visst antal produkter eller bokar upp er för specifika arbetstider. Ni säljer så länge ni har lust.

Först tar ni upp beställningar, sedan får ni hem varorna, levererar dem till kunderna, tar betalt och behåller er andel av pengarna. Till er hjälp har ni DelikatessKungens tryckta försäljningsmaterial och en smart app som håller reda på försäljningen åt er. Kul är det också!