Idrottsläger på Bosön

När idrottsföreningarnas ungdomssektionen ska på idrottsläger tänker man kanske ofta på små orter där det inte finns mycket annat att göra än att träna. Det kan vara klassiska orter för en speciell sport, som Båstad för tennis eller Örnsköldsvik för ishockey. Men faktum är att det anordnas träningsläger även i storstäder. Fördelarna är många, kanske främst att det är lätt att ta sig dit. Bor man i närheten av staden blir det billigare också.

Bosön ligger på Lidingö, ett stenkast från Stockholms innerstad och lätt att nå med kollektivtrafik från Stockholms Central. Bosön är en plats man förknippar med idrott för här har man hållit idrottsutbildningar ända sedan 1939. Framförallt ses det som en plats där tränare vidareutbildas och där elitidrottare testas, men till Bosön åker också vanliga knattelag för att bli bättre på sin sport. Det finns en bollhall, en pool, fotbollsplaner, motionsspår och mycket mer. Så när ni inte tränar er vanliga sport kan ni koppla av med exempelvis frisbeegolf eller boule.

Och så finns ju det som gör Bosöns träningsanläggning unik och anledningen till att elitidrottare från hela världen tar sig dit, nämligen testcentret där man bl a mäter laktat, syreupptagning och löpteknik.

Under vistelsen på Bosön kan ni bo på Bosöns hotell och välja äta i någon av Bosöns två restauranger. Allt finns med andra ord på bekvämt gångavstånd. Men först måste ni ju ta er dit och första steget brukar vara att se över lagets ekonomi. För tyvärr skiljer inte Bosön ut sig på det viset, alla träningsläger kostar.

Ett bra sätt att tjäna pengar till laget är genom ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen. Företaget tillhandahåller delikatesser och försäljningsmaterial. Ni gör fotarbetet, tar upp beställningar och säljer varorna där ni bor eller i kampanjer på internet. Eftersom försäljningen är provisionsbaserad blir det mer pengar till laget och träningslägret ju fler delikatesser ni säljer. Därför är det bra att DelikatessKungen bara har populära produkter av hög kvalitet. Det är t ex en prisbelönt ekologisk olivolja utvunnen ur sicilianska oliver, lufttorkad salami i fem olika smaker med mycket kött och lite fett, samt exklusiva chokladpraliner från ett anrikt belgiskt familjeföretag.

Ni hör själva, dessa delikatesser säljer sig praktiskt taget själva. Förmodligen är det därför många idrottsklubbar, skolklasser och föreningar återkommer till DelikatessKungen år efter år för att samla pengar till nya resor. Er resa börjar här!