Att tjäna pengar blir aldrig omodernt

Varje år åker tusentals skolklasser, idrottslag och föreningar iväg på skolresor, träningsläger och cupresor. På dessa resor skapas drömmar, vänskapsband och minnen för livet. De flesta vuxna minns sin första resa utan föräldrarna, vare sig det var med klassen eller fotbollslaget. Men det är inte bara själva resan som väcker nostalgiska minnen, det gör också insamlingen av pengar.

För det kostar ju att resa och pengarna måste komma någonstans ifrån. Har man tur finns det någon liten grundplåt i form av ett kommunalt bidrag, men det tar troligen inte gruppen ut ur länet, kanske inte ens kommunen. Föräldrar kan skjuta till en symbolisk summa, men pga ojämlika förutsättningar kan man inte förlita sig på det heller. Dessutom är det i många fall inte tillåtet. T ex ska skolaktiviteter vara avgiftsfria, så därmed hamnar man i bästa fall i en gråzon.

Då återstår att göra det själva med hjälp av en insamling eller att jobba och på det sättet tjäna pengar till resan. Loppmarknader eller egna evenemang med entréavgift är ett säkert kort, men det har sina begränsningar. Det är lätt hänt att det bara attraherar de närmast sörjande, och då blir det kanske ändå föräldrarna som får stå för kostnaden.

Att hitta jobb har också sina utmaningar. Det är inte så mycket ungdomar kan jobba med. Ett större företag kan möjligen hitta arbetsuppgifter för tonåringar, men det går väldigt många skolor och klubbar på varje arbetsgivare.

Men så finns DelikatessKungen, som i 30 års tid stöttat svenskt föreningsliv och hjälpt tusentals skolklasser att få råd med sina drömresor. Våra försäljningssamarbeten har gjort det möjligt att på kort tid tjäna pengar till idrottsresor och skolresor som annars hade tagit flera år att samla pengar till.

Dessutom är det roligt! För handen på hjärtat är det inte så inspirerande att gå runt och knacka dörr i förhoppningen att grannar ska skänka sina tomglas och gamla kläder. Att kunna erbjuda delikatesser är något helt annat. Och inte vilka delikatesser som helst utan noggrant utvalda produkter av hög kvalitet till rimliga priser. Kunderna väljer ut sina favoriter och betalar först när de får varorna hemlevererade.

Det fungerade 1992 och fungerar än idag. Enda skillnaden är att internet gjort det möjligt att nå ut till en större marknad på kortare tid. Varje försäljare får en egen webbshop och en app håller reda på försäljningen. Kontakta oss och testa själva!