Tennisläger på Mallorca

Det börjar bli några decennier sedan Sveriges storhetstid i tennis, då tennisspelare som Mats Wilander och Stefan Edberg bärgade hem Davis Cup-bucklan år efter år. Och ingen som var med på den tiden har glömt Björn Borg dessförinnan. Även om Sverige inte längre är världsledande är tennis en stor och populär sport. Ungdomar över hela landet drömmer om Wimbledon-segrar, och varför inte? Framtidens segrare kan lika gärna heta Lisa Olsson eller Kalle Svensson som något annat.

Men då gäller det att träna hårt och ingenting inspirerar mer än ett träningsläger, då man åker iväg med tennisklubben och slipar på såväl grundslag som taktiska finesser. Tennisläger anordnas i exempelvis Båstad och Stockholm, men varför inte göra en större happening av detta och dra iväg på läger till Rafael Nadals födelseö Mallorca?

Santa Ponsa Tennis Club på sydvästra Mallorca finns en anläggning med åtta grusbanor ett stenkast från Medelhavet. Här finns förutom tennisplaner och lokaler i toppskick även erfarna tränare och annan duktig personal som varje år hjälper massor av tennisungdomar att utveckla sitt spel.

Känns det jobbigt att själva boka ett träningsläger med en utländsk arrangör, kanske på engelska som varken är deras eller ert modersmål, kan ni lämna över allt det praktiska till Nickes.Com som arrangerat sportresor sedan 1997, bl a just till Mallorca. De fixar hotell och allt annat praktiskt så att ni kan ägna er åt tennis och salta havsbad.

Men oavsett om ni bokar allt själva eller tar hjälp kommer en tennisresa till Mallorca att bli förhållandevis dyr. Om ni inte vill simma dit kommer ni att behöva flyga, och även om Mallorca är långtifrån den dyraste semesterorten är det ändå en ö med högt tryck från turister.Lösningen är försäljning. Finansiera träningslägret genom att sälja DelikatessKungens populära produkter, som salami, olivolja och cheddarost. Fördelarna gentemot andra sätt att tjäna pengar till klubben är många. Ni säljer var ni vill och när ni vill, genom att knacka dörr i era egna bostadsområden, uppvakta ortens företag eller kontakta vänner och bekanta. Ersättningen är helt provisionsbaserad, så ni behöver inte redovisa hur många timmar ni har sålt. Ju hårdare ni arbetar, desto mer pengar blir det.

Ni tar inte heller några ekonomiska risker. DelikatessKungen tillhandahåller försäljningsmaterialet och varken klubben eller kunderna behöver lägga ut pengar i förväg. Ni tar upp beställningar och kunderna behöver inte betala förrän ni levererar delikatesserna. Enkelt, roligt och lönsamt!