Ta klassen till Brevik

KFUM Breviks Kurs- och Lägergård knappt fyra mil utanför Norrköping ägs och drivs av Breviksstiftelsen. Här anordnar man sommarläger och kursverksamhet, men man hyr också ut anläggningen till skolgrupper och föreningar, vilket är bra eftersom detta är en fantastisk plats för en klassresa.

Som vanligt när det gäller kursgårdar finns flera alternativ. Antingen hyr ni lokalerna och ordnar det mesta själva, lagar mat i självhushållskök osv, eller också köper ni ett färdigt skolresepaket och låter personalen fixa maten och planera vistelsen. Bland aktiviteterna på gården kan nämnas kanotfärder och bad, bågskytte, klättervägg, korvgrillning och linbanan ”Travärstingen”. Vill man se ett tema i aktiviteterna kan man säga att gården fokuserat särskilt mycket på utmanande samarbetsövningar för att stärka gruppkänslan. Med hjälp av erfarna instruktörer får ni lära er att utmana er själva både fysiskt och psykiskt genom modellen kallad TSU – Trygghet, Samarbete, Utmaning.

På Breviks kursgård bor ni i stugor eller i tält, och vid sidan av alla utomhusaktiviteter finns flera konferens- och samlingslokaler. För att ta er till Brevik tar ni enklast tåget till Norrköpings central och därefter buss till Stegeborg/Skällvik och avslutningsvis en promenad där ni får åka lite färja också. Har ni egna bilar eller minibussar kan ta er dit på egen hand. Det är stora vägar och bra skyltat ändra fram till resmålet.

Den första prövningen för en klass som vill åka på skolresa är ekonomisk. Tyvärr blir den utmaningen ibland för stor så att det slutar med att man aldrig kommer iväg. Det är synd, eftersom minnena från utflykter med skolklassen ofta är fina och livslånga. Därför borde ni verkligen ta chansen att åka på skolresa, vare sig det blir till Brevik eller någon annanstans.

Låt DelikatessKungen hjälpa er. Vi har samarbetat med skolgrupper, idrottsföreningar och andra grupper av unga i tre decennier. Genom att sälja företagets delikatesser mot provision får ni pengar till klasskassan. Ni säljer hur mycket ni vill, hur länge ni vill och på vilket sätt ni vill. Till er hjälp har ni DelikatessKungens app och tryckta försäljningsmaterial. Först tar ni upp beställningar, och när ni anser er klara får ni hem alla sålda varor, levererar dem och tar betalt av kunderna. På det sättet slipper både ni och köparna ligga ut med pengar. Inte heller riskerar ni att sitta kvar med ett osålt lager eftersom ni bara får hem de produkter ni har sålt. Superenkelt!