Spel på B

En skolklass på utflykt eller klassresa kan hitta på många roliga aktiviteter. Man kan flyga till en europeisk storstad som London eller Paris, eller cykla till en insjö. För att inte sväva ut kring alla möjligheter tänkte jag i denna text begränsa mig till sällskapsspel på bokstaven B.

Biljard

Ett roligt spel som till och med kan gå att spela hemma, om man bor stort. Fast ett biljardbord kostar ganska mycket, så vanligast är att man besöker en biljardhall. Dessa finns överallt och när hela klassen ska spela får ni kanske boka hela hallen. Alla kan spela biljard, men det tar lång tid att bli riktigt bra på det. Spela en turnering med hela klassen och se vem som är bäst, eller dela in er i grupper och spela 8-ball, 9-ball eller 14-1.

Bowling

Om möjligt ännu enklare att komma igång med än biljard. Tio käglor att slå ikull med ett klot, helst på första försöket, en så kallad strike. Även bowlinghallar finns i hela Sverige, en del med discotema där man lyser upp hallen med hjälp av discobollar och vräker på musik. Många hallar har specialerbjudanden för skolelever.

Boule

Låt oss röra oss utomhus. Boule är ett spel vars popularitet går upp och ner, men dess enkelhet garanterar sportens fortlevnad. Allt som krävs är bouleklot och en plan yta, helst grusbelagd. Men varför inte besöka en anläggning specialbyggd för boule och kombinera det med en bit mat?

Bangolf

Bangolf är något av alla fritidsspels moder, ofta under benämningen minigolf. Det finns antagligen inte en campingplats i Sverige som inte har en artonhålsbana. Fördelarna jämfört med ”riktig” golf är många. Man slipper gå så långt, man behöver bara en klubba, det tar inte så lång tid och det är lätt att följa med i spelet. Det är dessutom väldigt roligt!

Alla de här spelen, biljard, bowling, boule och bangolf, är lättillgängliga. De går att spela på många olika orter och platser, som en fristående aktivitet en eftermiddag med klassen, eller som del i en skolresa. De kostar inte så mycket heller, men behöver ni ändå fylla på klasskassan kan ni alltid tjäna pengar till klassen ihop med DelikatessKungen, genom att sälja delikatesser.

Sedan är det bara att ge er ut och ha kul med klassen. Duger inte bokstaven B får ni välja en annan. C – curling, cirkus, camping, chokladprovning … Pengar möjliggör det mesta.