Skolutflykt till Göteborg

Göteborg lämpar sig för allt från en skolutflykt på några timmar upp till en hel skolresa. Det givna besöksmålet är Liseberg med sina åkattraktioner och konserter. Utmana gärna varandra på en kul femkamp där ni kan välja mellan ett tjugotal olika grenar.

Universeum, vetenskapscentret som behandlar allt från rymd till regnskog är också värt ett stopp på resan. Träffa vilda djur och lär er allt om miljö och en hållbar värld. Boka ett elevprogram på något tema som intresserar er så får ni ut ännu mer av besöket.

Vatten är en viktig del av hela Göteborgs identitet. Förutom att det avgår kryssnings- och fraktfartyg från hamnen både badas det och fiskas krabbor. Maritiman är världens största flytande fartygsmuseum. Är ni inte intresserade av bogserbåtar, ubåtar och militärhistoria när ni kommer dit blir ni det under besöket.

Apropå båtar borde ni ta en sightseeingtur med Paddanbåtarna. Under en knapp timme berättar erfarna guider allt som är värt att veta om Göteborg, från första parkett. Från Paddan får ni se skeppsvarv, fiskebåtar och spektakulära byggnader.

När ni åker runt i Göteborg använder ni annars med fördel buss och spårvagn. För att ta er till Göteborg tar ni istället tåg eller flyg, beroende på varifrån ni åker. Från de stora städerna finns bussresor som tar lite längre tid än tåget, men i gengäld är billigare.

För den ekonomiska aspekten är inte oväsentlig. Ju mindre pengar ni behöver lägga på resan till Göteborg och boendet där (camping och vandrarhem är billigare än hotell), desto mer kan ni lägga på de olika utflyktsmålen.

Behöver klasskassan fyllas på kan ni starta ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen. Tjäna pengar till skolresan genom att sälja delikatesser på provision, det är både lätt och roligt. Vi står för tryckt försäljningsmaterial och en app som håller reda på försäljningen. Ni säljer genom att knacka dörr där ni bor. Antingen hos privatpersoner eller lokala företag. Eller ställer er på torget och låt kunderna komma till er. Internet kan vara en annan arena att sälja på, och ingenting hindrar ju att ni kör flera av dessa spår parallellt.

Delikatesserna det handlar om är bl a lagrad cheddarost, salami i fem olika smaker, handgjorda chokladpraliner och ekologisk regionsolivolja från tre olika olivsorter på Sicilien, så här finns något för alla.