Klassresa till Torgåsgården

Vill ni slippa flänga runt på skolresan utan istället installera er i egna rum på en plats där ni kan stanna under hela klassresan och njuta av vacker natur och lokala aktiviteter ska ni inte åka till London eller Paris utan istället välja en lägergård, exempelvis Torgåsgården i Dalarna, som drivs av Svenska Turistföreningen.

Här finns 46 sängplatser i tolv rum, matsal och andra allrum, men framförallt finns här milsvida skogar, fjäll och sjöar. Ni väljer mellan självhushåll och helpension, och ni väljer aktiviteter efter eget huvud, även om personalen är behjälplig även i det avseendet.

Åker ni till Torgåsgården på vintern är skidåkning en given aktivitet. Vasaloppets startplats ligger 15 km bort, men här finns såklart kortare elljusspår för lätta dagsetapper. Föredrar ni alpin skidåkning finns skidanläggningen Kläppen, med Sveriges bästa snögaranti, 37 pister och 21 liftar, bara ett stenkast bort.

Men skolresor företas väl vanligtvis sommartid, kanske i början av juni. Då finns bad, kanotfärder och fiske på Motjärnen eller Västerdalälven, bägge ser man från Torgåsgården. Föredrar ni att hålla er på land finns vandringsspår av olika längd och svårighetsgrad. Vill ni att det ska gå snabbare hyr ni cyklar och tar en tripp på någon av MTB-lederna i närområdet. Eller så väljer ni att bara hänga på Torgåsgården, grilla, titta på film, spela brädspel, fotboll, kubb eller volleyboll. En klassresa behöver inte krånglas till. Ofta är det enkla också det mest njutbara.

Jämfört med många alternativ är några dagar på Torgåsgården en billig skolresa. Det är relativt enkel vandrarhemsstandard och väljer ni självhushållsalternativet sparar ni ytterligare pengar, men det är trots allt ett turisttätt område vilket driver upp priserna, och så måste ni ju ta er dit också. Från Stockholm är det knappt 40 mil till Torgåsgården i Lima/Sälen.

Men finns det mål finns det medel. Starta ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen så har ni snart fyllt upp klasskassan. Ni säljer företagets delikatesser, som ekologisk olivolja, cheddarost, dragerade mandlar och lakrits, och för varje förpackning ni säljer är ni ett steg närmare skolresan. Många skolklasser och idrottsklubbar som sålt delikatesser har återkommit till DelikatessKungen för att finansiera nya resor när de upptäckt hur roligt och lönsamt det är.

Välj DelikatessKungen ni med, för att tjäna pengar till er skolresa, så kanske ni blir en av alla dessa nöjda grupper som hinner åka på flera klassresor ni själva tjänat ihop pengarna till.