Aroscupen i fotboll

Aroscupen är en fotbollscup i Västerås som arrangeras av Skiljebo Sportklubb. Turneringen är öppen för pojk- och flicklag från 7 års ålder upp till 17 och spelas under fyra dagar i början av juli. Den allra yngsta klassen spelar tremannalag, sedan är det 5-, 7-, 9- och 11-manna som gäller. De äldsta, som spelar med fulla elvamannalag på stor plan spelar med matchtiden 2 x 25 minuter, de yngre lite kortare. Alla lag garanteras ett visst antal matcher, men som vanligt spelas inte cupspel med utslagning i de yngsta klasserna utan bara gruppspel.

Spelplatsen är som sagt Västerås, gräs- och konstgräsplaner runt om i staden. Transporterna sköts av Aroscupens egna bussar som kan hämta lagen på Arlanda och Skavsta, men som också ser till att lagen kommer till matcharenorna från sitt boende på olika skolor, där även maten intas (specialkost finns). De lag som föredrar ett bekvämare boende än liggunderlag i skolsal kan välja mellan tre hotell som arrangören har avtal med.

Aroscupen har spelats sedan 1978, så detta är en anrik cup som mamma och pappa (kanske till och med farfar!) kan ha deltagit i som barn. Nu sluter runt 500 lag upp varje sommar för en svårslagen folkfest. På fredagskvällen är alla spelare välkomna på ArosCup Disco, och om inte det räcker som kringarrangemang spelas cupen samtidigt som Västerås Cityfestival med nöjesfält och kända artister. Dessutom har cuparrangörerna ordnat rabatterade priser på äventyrsbadet Kokpunkten.

Vill ert fotbollslag spela en turnering i sommarvackra Västerås är det inte mycket att fundera över utan bara att anmäla er till årets upplaga av Aroscupen. Enda skälet att tveka skulle väl vara om ni inte har råd, men även det går att lösa. Fyll på klubbkassan genom ett samarbete med DelikatessKungen. Sälj delikatesser mot provision och låt er andel finansiera cupresor och idrottsläger.

Det är lättsålda godsaker som Sveriges mest sålda salami, handgjorda belgiska chokladpraliner och exklusiv balsamvinäger fermenterad i ekfat. Ni säljer dem till lokala företag, privatpersoner på er hemort eller på nätet och för varje förpackning ni säljer får ni mer pengar till laget.

DelikatessKungen har samarbetat med idrottsklubbar, föreningar och skolklasser i 30 år eftersom det är ett roligt och lönsamt sätt för ungdomar att få råd till sina drömresor. I år kan det vara er tur.