Alla ska få idrotta – Sälj produkter och tjäna pengar

löparbana

Föreningsföreträdare och idrottsföräldrar vittnar att kostnader för barn- och ungdomsidrotten har ökat de senaste åren enligt Centrums studie. Utvecklingen riskerar att leda till utslagning för de familjer som inte har råd att betala för deras barns idrottsintressen. Förutom att medlemsavgiften ökar varje år har det blivit dyrare att delta och åka på cuper med laget. 

Vi på DelikatessKungen tycker det är viktigt att alla ska få chansen att kunna idrotta. Idrott bidrar till en bättre hälsa men framför allt gemenskap, glädje, vänner för livet och utveckling för barn och ungdomar. Enligt forskning känner barn och ungdomar mindre stress, har bättre koncentrationsförmåga och sover bättre när de är fysiskt aktiva.

Vi vill att alla barn och ungdomar ska få en möjlighet att börja träna och att det inte ska drabba familjer som inte har råd. Genom att laget eller föreningen säljer produkter och tjäna pengar tillsammans bidrar det med en mindre press för föräldrarna. Barn och ungdomarna lär sig även att tillsammans jobba för ett mål. Då får alla möjlighet att kunna vara med på idrotten, följa med till träningslägret eller delta på en cup tillsammans.

Behöver ni som föreningen extra pengar för träningsredskap eller andra utgifter passar det perfekt att sälja produkter och tjäna pengar. Berätta för din lagledare, dina lagkamrater eller föräldrar hur ni kan tjäna pengar till föreningen eller laget genom DelikatessKungen.