Åk till ArosCupen med laget

aroscupen

ArosCupen är en internationell fotbollscup och fotbollsturnering för flickor och pojkar i åldrarna 7 – 19 år som arrangeras varje år i Västerås. De följer Svenska fotbollsförbundets regelverk, vilket innebär att ArosCupen inte har resultat och slutspel för barn upp till 12 år. Då detta beslut har tagits med hänsyn till forskning och barns bästa så tycker ArosCupen självklart att man ska stödja detta. Barnfotboll ska genomsyras av glädje och gemenskap och ArosCupen jobbar för att det ska vara lugn, trivsam och positiv stämning för alla barn.

I år firar ArosCupen 40 år vilket betyder att de vill fira lite extra! De arrangerar ett stort disco för alla ungdomar och samtidigt erbjuds en ledarträff med mat och föreläsning. Skilltwins kommer till ArosCupen inför 40-års jubileet, de kommer att uppträda och åka runt på olika spelplatser och ha uppvisningar. Om ditt lag har tänkt på att boka in er till ArosCupen är detta år verkligen det året som man vill boka. ArosCupen rekommenderar att vara ute i god tid och anmäla sitt lag, då intresset för ArosCupen var så stort att alla lag inte fick plats förra året.

Samtidigt som ArosCupen spelas är det Cityfestival i Västerås. Förutom allt fotbollsspelande finns det massor att göra för både spelare, ledare, föräldrar och syskon. Läs gärna mer om alla aktiviteter och program som sker på cityfestivalens webbplats. Alla lag som spelar i ArosCupen får även ett specialpris på Sveriges första och största actionbad Kokpunkten. Passa på att besöka Kokpunkten för ännu mer skoj!

Aroscupen arrangeras av Skiljebo Sportklubb som har en bred ungdomsverksamhet. Idén till att starta igång ArosCupen var när några Skiljebolag deltog i Gothia Cup 1976. Efter många diskussioner togs ett beslut att de skulle satsa på en cup. Skiljebo fick ett bra samarbete med Gothia Cup, och fick med deras goda vilja använda samma idé för arrangemanget.

Kolla in ArosCupen-filmen för 2018!

Vill ni boka ArosCupen men behöver kanske hjälp med finansiering? Vi på DelikatessKungen hjälper dig och ditt lag att komma iväg och delta i ArosCupen. Läs mer hur ni kan tjäna pengar till laget.