Ta klassen till Busfabriken!

Nu när det är som mörkast och kallast kan det kanske passa med ett restips i inomhusmiljö (sedan kommer ett tips på hur ni kan tjäna pengar). Det kan låta trist och trångt, men på det här resmålet är det ingen större risk att ni ska känna er instängda. Det handlar om ett lekland i djungelmiljö, med stora utrymmen som absolut ger viss utomhuskänsla för barn med spring i benen.

Busfabriken finns på fem olika orter i Sverige, nämligen Halmstad, Linköping, Norrköping, Helsingborg och Malmö, och är ett eldorado för leksugna barn med sina klätterställningar, hängbroar, krypgångar, jättebollar, rutschkanor, bollhav, studsmattor, trampbilar och hoppborgar. Antingen kan ni åka dit med klassen som en skolutflykt över dagen (inträdet på Busfabriken räcker en hel dag, från att de öppnar på morgonen och ända fram till stängning vid 19-20 på kvällen), eller också koppla ihop det med andra aktiviteter i samma stad. Förresten finns Busfabriken även i Norge och Danmark, så detta tips går att göra en utlandsresa av. 2014 vann Busfabriken Stora barnsemesterpriset i kategorin ”Bästa inomhuslekland”.

Förutom alla roliga miljöer anordnar Busfabriken också fester på olika teman, som pirat- eller prinsesskalas, och har tillfälliga evenemang som exempelvis ansiktsmålning. Besök Busfabrikens Facebooksida för att hålla koll på vad som är på gång:

I restaurangen finns ”busmenyer” bestående av hamburgare, kebab, korv, pannkakor och pasta. Och till efterrätt kakor, bullar, slush och glass. På Busfabriken får alla barn som vill göra sin egen mjukglass och själv strö på någon eller några av alla de olika sorters topping och strössel som finns att välja på.

Busfabriken har specialpriser för skolor och föreningar, både på inträdet och på restaurangmenyerna. Magistern/fröken och eventuella medföljande föräldrar kan glädja sig åt ett lugnt kafé med gratis WiFi. Vuxna går förresten in gratis.

Gratis kommer inte besöket på Busfabriken bli, men antagligen inte farligt dyrt heller. Behöver klasskassan ändå en påfyllning ska ni få ett tips på hur ni tjänar extra pengar. Delikatesskungen har sedan 1992 hjälpt skolklasser och andra grupper att finansiera resor och aktiviteter. Konceptet går ut på att ni säljer delikatesser (salami och cheddarost bland annat) bland grannar, vänner, släktingar osv. Sedan levererar ni godsakerna och som tack för hjälpen får ni en del av vinsten. Vill ni veta mer i detalj hur det går till rekommenderas den här länken.