Handbollsturneringen Dronninglund Cup

I Danmark började en variant av handboll spelas redan i slutet av 1800-talet varför danskarna gör anspråk på att ha varit den första riktiga handbollsnationen. Under långa tider har Danmark också varit ett av världens bästa handbollsländer. Så om ert lag vill ut i världen för att prova den internationella handbollslyckan finns kanske inget bättre ställe än vårt sydvästra grannland.

Ett av alternativen är helt klart Dronninglund Cup, Danmarks största handbollsturnering för ungdomar. Denna turnering har arrangerats i 37 år och 2015 går den 6-11 juli (måndag-lördag). Varje år samlar tävlingen tusentals handbollssugna ungdomar, och det är inte bara handbollen som gjort cupen till vad den är idag. Här finns också många och roliga kringaktiviteter som beachvolleyboll, minigolf, tennis, bad (både strand och inomhuspool) och två kvällar arrangeras ett alkoholfritt disco. På fredagen fyras ett pampigt fyrverkeri av på Dronninglund Stadion, som är själva navet under tävlingsveckan, men alla aktiviteter sker inom några kilometers avstånd och känner ni behov av annan transport än de egna benen är det gratis att åka med de särskilda cupbussar som finns på plats under turneringen. Nöjer ni er inte med arrangörens egna aktiviteter har ni som lag rabatt på inträdet till Fårup Sommerland, ett av Europas populäraste nöjesfält.

Men viktigast är såklart själva handbollen. Dronninglund Cup är öppen för både pojk- och flicklag från 10 år och uppåt och spelas enligt Internationella handbollsfederationens regler. På tisdag och onsdag är det gruppspel. Därefter går alla lag vidare till spel i A- respektive B-finaler. Semifinaler och final spelas fredag och lördag. Vinnande lag får en pokal och individuella priser.

Boende för de tävlande lagen, tränare, familjer och fans finns att tillgå både i Dronninglund och i de intilliggande städerna Hjallerup och Aså. Mest är det skolor som gäller, men här finns även hotell och campingplatser.

För de som så önskar serverar man mat i form av frukost, lunch och middag varje dag, och t o m en extramåltid i matlåda för hemresan (fast det kostar extra). Utöver dessa måltider kan man äta på Dronninglunds eget cupcafé där det serveras hamburgare, smörgåsar, korv och läsk. Dessutom finns det ett fruktstånd för de hälsomedvetna, och ett glasstånd för övriga.

Återstår bara ekonomi. Behöver ni tjäna pengar till laget för att ha råd att spela den här och andra cuper finns ett busenkelt sätt att fylla på lagkassan, nämligen genom att mot provision sälja Delikatesskungens delikatesser. Så här gör man!