Åk på fotbollsturnering – Umeå Ungdomscup!

En långhelg i mitten av juni (torsdag-söndag) varje år arrangerar Tegs SK fotbollsturneringen Umeå Ungdomscup på Nydala Sportfält där man har tre fullstora 11-mannaplaner och åtta 7- och 5-mannaplaner till sitt förfogande, samtliga med underlaget naturgräs.

De allra yngsta (åttaåringarna) spelar i femmannalag, de äldsta (13-16-åringarna) i elvamanna och däremellan sjumanna. De äldsta spelar 2×20 minuter, de yngre grupperna 2×15 minuter. Lagen delas in i grupper på 3-6 lag där alla möter alla. De bästa går vidare till A-slutspel, merparten av övriga lag går till B-slutspel och alla garanteras minst fyra matcher. I slutspelet är det utslagning som gäller, så oavgjorda matchen avgörs med förlängning, golden goal och straffläggning. Segrande lag i varje åldersgrupp får en pokal, ettan och tvåan individuella medaljer och det samma gäller för de två högst placerade lagen i B-slutspelen. Alla spelare får varsitt diplom.

Mat och logi löser ni enkelt genom att köpa deltagarkort, som ger just detta. Vill man ordna boendet på egen hand går det också bra att beställa enbart mat från arrangören. Det boende som ingår i deltagarkortet är logi i skolsal, ett klassrum per anmält lag (medtag liggunderlag och sovsäckar). Maten är frukost, lunch, middag och kvällsfika i den ordningen, från kvällsfika på torsdag kväll till lunch på söndagen. Specialmat (allerianpassad, vegetarisk osv) går att ordna. Maten serveras i samma skola som utgör boendet, så det krävs inget onödigt flängande om man väljer den lösningen.

Som om inte det inte räckte med en långhelg med rolig fotboll arrangeras ett disco på Nydalafältet för alla deltagare på lördagskvällen. Men så kommer vi till det där lilla orosmomentet pengar. En liten anmälningsavgift tar arrangörsklubben ut för varje lag. Och så tillkommer alltså kostnaden för deltagarkortet om ni vill äta och sova under helgen. Om ni inte ordnar mat och sovplats på annat sätt alltså, men gissningsvis blir inte det heller gratis. Och om inte ert lag håller till i Umeå kostar det en slant att ta er till och från cupen också.

Fast som ren magi finns en lösning på allt detta! Det är ju över ett halvår kvar och om ni låter lagets spelare sälja Delikatesskungens produkter fylls klubbkassan upp på nolltid. Det går till så här. Sedan återstår det bara att träna också.