Träningsläger på Lugnet i Falun

Behöver ert lag jobba lite hårdare med träningen? Vill ni komma iväg på något skojigt och lagsammansvetsande? Då kan ett träningsläger vara den energikick ni behöver.

Oavsett om ni spelar ishockey, tennis, simning, bandy eller andra sporter, så är Lugnet i Falun vara ett bra alternativ för det är en av Sveriges mest imponerande och mångsidiga idrottsanläggningar. Här finns naturligtvis skidarenan där såväl världscuptävlingar som världsmästerskap avgjorts, och de imponerande hoppbackarna. Här finns också isstadion med ishockeyrinkar, curlinghall och bandyarena. Här finns friidrottsstadion, hemmaarena för Sanna Kallur. Strax bredvid ligger Falu Tennis- och Idrottscenter med friidrottshall på 3150 kvadratmeter, där det också finns plats för handboll, basket, volleyboll och badminton. Innebandy har fått en alldeles egen hall, FaluKuriren Arena. I Lugnets simhall finns en 25-metersbassäng med trampolin och hopptorn, undervisningsbassäng och bastu. Här finns också en relaxavdelning med bl a bubbelpool och ångbastu. Relax på Lugnet – det låter … stillsamt. Då är det kanske mer action på det intilliggande friluftsbadet, där man kan hitta 50- och 25-metersbassäng, vattenrutschkana och ”fritt fall” i utomhusmiljö.

Vid sidan av alla hallar och anläggningar finns mängder av motionsspår för löpning, stavgång, cykel/MTB, vandring och ridning. Här finns också äventyrs- och frisbeegolf och uthyrning av cyklar, segways, kajaker, skidor och skridskor, så att det går att ta del av precis alla aktiviteter Lugnet erbjuder.

Det bästa av allt, det som gör att Lugnet passar så perfekt för ett träningsläger i nästan vilken sport som helst, är bristen på avstånd. Alla ovannämnda hallar och aktiviteter finns inom en radie av några hundra meter. Där finns också undervisnings- och samlingslokaler. Restaurang, café och gatukök finns också på plats. Ni behöver faktiskt inte ens lämna Lugnet för att sova, eftersom det finns flera logialternativ där, allt från hotell till klassrumsboende, med Lugnets Camping & Stugby som ett mellanprisalternativ. När ni bokar ett träningsläger på Lugnet kommer ni att erbjudas flera olika paketalternativ med boende, mat, träningspass och teorilokal.

Så allt som sätter gränserna är egentligen er egen fantasi. Och så klubbkassan förstås. Ingenting är gratis och tyvärr är Lugnets träningsläger inget undantag från den regeln. Det ni kan göra för att slippa välja bort eller välja lågbudgetlösningar är att låta träningslägerdeltagarna jobba lite. Att sälja Delikatesskungens produkter mot provision är ett både kul och lönsamt sätt att fylla på klubbkassan. Hur detta går till kan ni läsa mer om här!