Göteborg Cup i innebandy

Varje år, vanligen i början av maj, arrangerar IBF Backadalen och HP Warta Göteborgs Cup i innebandy i Lundbystrand Sporthall och dess fem planer, på Lindholmen i centrala Göteborg.

Klassindelningen är herrar, damer, herr- och damjuniorer (18 åringar), pojk- respektive flicklag från 10 upp till 16 år, en klass per årskull. I varje åldersklass delas lagen in i grupper om 4-6 lag där alla möter alla. Seger ger tre poäng, oavgjort en poäng. Minst två lag i varje grupp går vidare till slutspel och om två lag hamnar på samma poäng avgörs placeringen genom inbördes möte och därefter målskillnad. I slutspelet avgörs oavgjorda matcher med straffar, förutom final och semifinal där man först försöker sära på lagen genom fem minuters sudden death. Samtliga lag utlovas att få spela minst fyra matcher var. I gruppspelet är speltiden 1×22 minuter och i slutspelet 2×15 minuter (rullande tid i bägge fallen). Ettan och tvåan i varje klass erhåller en pokal och individuella medaljer till alla spelare. Trean och fyran får en pokal. Dessutom delas det ut pris till ”matchens lirare” i alla finaler.

Till Göteborg kan man flyga, åka buss eller tåg, eller t o m åka båt, fast det blir väl mest aktuellt för de utländska lagen (för sådana kommer också). Boende löser man enklast genom att köpa arrangörens boendepaket. I det ingår övernattning tre nätter i centralt belägna skolor, två måltider per dag och hämtning vid Göteborgs centralstation eller Stenaterminalen om så önskas. För de lag som vill ordna logi på andra sätt har arrangörerna avtal med flera hotell och vandrarhem som erbjuder rabatter för deltagare i Göteborg Cup.

De lag som nappar på boendepaketet får även ett gästkort som innebär fria buss-, båt och spårvagnsresor hos Västtrafik, fri entré på Liseberg, Naturhistoriska museet, Sjöfartsmuséet och Trädgårdsföreningen, en gratisresa med Paddanbåtarna, en gratis bussightseeing och mycket mer. Fast lagen som inte köper boendepaketet kan ändå få ett gästkort, men då får de betala en liten slant för det.

Hur ni än väljer att göra med gästkort, boendepaket, resa, mat och annat får inte ert deltagande i cupen stupa på pengar. Ett sätt att undvika det är att i god tid innan nästa års turnering ta kontakt med Delikatesskungen för att för att tjäna pengar till era cuper och träningsläger. Hur det fungerar står att läsa här!