Spela fotbollsturneringen Nörhalne Cup!

Vill er fotbollsförening spela en internationell turnering i Danmark nästa år kommer det ett tips till er här. I mitten av maj 2015 går fotbollsturneringen Nörhalne Cup av stapeln. Det blir för övrigt den 32:a upplagan av detta evenemang med runt 550 lag från c:a 15 länder från flera kontinenter, både pojk- och flicklag, från nio år och uppåt. Idrottsföreningen Fremad Nörhalne arrangerar tävlingen tillsammans med flera andra klubbar. Totalt är det runt 1900 personer inblandade i arrangemanget.

Denna siffra blir än mer imponerande om man betänker att Nörhalnes totala folkmängd bara är 1700. Fast under Nörhalne Cup beräknar man att det kommer 12000-14000 besökare för att delta i fotbollsturneringen eller för att titta på den.

Nörhalne ligger på norra Jylland, strax norr om Ålborg. Har ni egen buss eller bilar är det kanske enklaste sättet att åka dit att ta färjan från Göteborg till Fredrikshamn. Sedan är det ett stenkast ner till Nörhalne. Om ni istället väljer att flyga eller ta tåget till Köpenhamn kan arrangören hjälpa till med den sista transporten.

Turneringen spelas på ett drygt tiotal idrottsplatser i området. Övernattning sker i lokala skolor om ni inte väljer att själva hitta en annan typ av boende. Mellan idrottsplatser och skolor håller turneringen med egna bussar, gratis för de deltagande lagen. Om ni inte har en egen buss och väljer att sköta även den biten själva.

Matcherna spelas i 2×20 minuter, förutom i elitklasserna där man spelar 2×25 minuter. Det är 7-mannalag i de yngsta klasserna, annars 11-manna. Ert lag får ta med hur många spelare ni vill till turneringen, men i varje match får bara 10 respektive 15 spelare delta. Varje lag är garanterat sju matcher.

Det går att säga hur mycket som helst om Nörhalne Cup, men vi tar och tittar på det istället:

Sen är det bara att åka hem och fira eller slicka såren, beroende på resultatet. Om ni inte dessförinnan vill stanna till vid nöjesparken Fårup Sommerland, eller ta en tripp till Köpenhamn, kanske äta lite sådan där dansk röd korv eller något helt annat. Hur som helst lär detta bli ett minne för livet.

Behöver ni ett litet tillskott till klubbkassan för att spela Nörhalne Cup går det att ordna på ett mycket smidigt sätt. Genom att sälja Delikatesskungens produkter kommer ni på nolltid ha finansierat både denna och andra resor med ert fotbollslag. Ni säljer, levererar och får en del av vinsten. Detaljerna kan ni läsa om här!