Ta klassen till Nils Holgerssons Värld

Att bestämma vilka utflykter och resor man ska göra i en skolklass är inte lätt. Helst vill man ju hinna se så mycket som möjligt och täcka in allas önskemål, men det går ju inte. Inte ens om man flängde runt på heltid, och ibland måste man ju faktiskt vara i skolan också. Men ett tids- och kostnadseffektivt sätt att besöka hela Sverige är att beta av hela landet på en gång. Just detta är möjligt i Nils Holgerssons Värld, en knapp mil utanför Vimmerby i Småland. Här har man i samarbete med länsmuséerna byggt upp 1800-talets Sverige i miniatyr, landskap för landskap med för tiden och platserna kända byggnader och typiska hus.

Den ”riktige” Nils Holgersson red ju i Selma Lagerlöfs roman genom Sverige på en gåsrygg, men att låta barnen göra det vore av naturliga skäl lite knepigt. Istället kan man i denna nöjespark åka ångtåg genom Sverige i miniatyr. Inte fel det heller, och ett klart behagligt alternativ för den höjdrädde resenären.

Den som däremot inte är höjdrädd är välkommen att testa någon av Nils Holgerssons Världs två äventyrsbanor för att utmana sin balans, styrka och koordination. Den högre av dem sträcker sig hela nio meter upp i luften. All klättring sker dock med rejäla säkerhetslinor, så även om äventyret kan vara lite läskigt är det meningen att alla ska komma helskinnade tillbaka ner till marken. Andra äventyr i parken är en trampbilsbana, en laserskjutbana, minigolf, trampbåtar och naturligtvis badplatsen.

Här är en sammanfattning av vad parken har att erbjuda:

Tröttnar man på leken kan man fylla på depåerna med hamburgare, grillkorv, pommes frites, baguetter, läsk och glass i fastfoodbyggnaden och lunchcaféet. Ja, det finns sallader och vatten också om någon skulle fördra det. Jaså inte? Jaja, nu har jag berättat det i alla fall.

Vill ni stanna flera dagar finns stugor för övernattning. Annars finns både bed & breakfast och vandrarhem till i Kullagårdens regi till rabatterat pris för besökare på Nils Holgerssons Värld.

Så vad väntar ni på, bara att boka väl? Ska vara det där med pengar då. Det samlar ni enkelt ihop genom att sälja Delikatesskungens lättsålda produkter med bra provision. Hur detta fungerar kan ni läsa mer om här!