Klassresa till Stockholm – Junibacken

Junibacken
Tjäna pengar till klassen och kom iväg på en klassresa som tar er till Junibacken i Stockholm. Junibacken är namnet på ett sagolekhus som ligger ute på Djurgården i Stockholm. Lekhuset invigdes den 8 juni 1996 och har fått sitt namn efter den påhittade gården där Astrid Lindgrens omtyckta barnboksfigur Madicken bodde. Visste ni att man kan åka på klassresa till Junibacken i Stockholm? Jodå, det går alldeles utmärkt. Det fina i kråksången är nämligen att det finns speciellt framtagna program för skolklasser som kommer på besök hit. Ett skolbesök på Junibacken ska vara lustfyllt och spännande och ge inspiration samt skapa nyfikenhet för barnboken hos både elever och lärare. Man har även tagit fram ett mycket förmånligt pris för skolbarn, elever och medföljande föräldrar. Detta och mycket mer kan ni läsa mer om på Junibackens egen officiella hemsida. I detta paketerbjudande så ingår det en tur med Junibackens helt fantastiska sagotåg, lek i alla utställningar. Missa för allt smör i hela Småland inte de fina teaterföreställningar som går av stapeln fem gånger varje dag i Junibacken. För att få den allra bästa platsen ska ni se till att ta plats cirka 10 minuter innan föreställningen börjar.

Förutom alla tillfälliga utställningar som man kan kika på när man besöker Junibacken så finns det ett helt gäng med andra minst sagt spännande och intressanta rum och upplevelser här som både stora och små kan ha hur kul som helst med. Faktum är att hela Junibacken är ett enda stort äventyr som aldrig tar slut. Det är alltså ett alldeles perfekt utflyktsmål när ni befinner er i Stockholm på en klassresa. Det är faktiskt inget mindre än ett barnkulturhus med tredimensionellt uppbyggda sagomiljöer så att generation efter generation med barn ska kunna vara med och interagera i sagorna. Sagotorget är namnet på ett torg där man kan besöka hus och miljöer från sagor skrivna av olika barnförfattare, till exempel Mumin, Mulle Meck och Alfons Åberg. Sagotåget består av vagnar där barnen kan åka genom tredimensionellt uppbyggda miljöer av Astrid Lindgrens sagor och sedan finns Villa Villekulla här samt givetvis teatern.

Om ni behöver tjäna pengar till klassresa så kan vi på Delikatesskungen hjälpa er med den biten. Här kan ni läsa mer om vårt helt unika koncept.