Boka klassresa till Auschwitz

Jodå, vi har tipsat om det tidigare men det kan nog faktiskt inte sägas tillräckligt många gånger. Boka klassresa och kom iväg till Aushwitz. Detta är nog utan minsta tvivel en av de allra viktigaste och mest betydelsefulla resor som ni allihop i klassen någonsin kommer att få vara med om i livet. Auschwitz är som ni nog alla vet ett av de utrotningsläger som de tyska nazisterna under ledning av Adolf Hitler lät bygga för att administrera det som de kallade för ”den slutgiltiga lösningen”, det vill säga de ohyggliga massmorden på judar, romer och andra människor som nazisterna ansåg vara ”underlägsna den ariska rasen”. Auschwitz finns sedan 1979 med på UNESCO:s lista över världsarv. Med tanke på att de fruktansvärda brott mot mänskligheten som förekom under Hitlers tid vid makten i Tyskland så är det viktigt att dessa aldrig någonsin får glömmas bort. Därför är det så oerhört värdefullt att så många skolungdomar som det bara är möjligt får en möjlighet att besöka Auschwitz och med egna ögon se vad som hände där. Boka klassresa till Auschwitz. Det är garanterat en resa som kommer att förändra era liv för alltid. Den människa är nämligen inte född som passerar in i det gamla förintelselägret under den berömda skylten med orden ”Arbeit Macht Frei” utan att bli mycket starkt påverkad av den hemska historia som lämningarna av det före detta koncentrationslägret har att berätta.
Auschwitz
Auschwitz-Birkenau, som det officiella namnet lyder, var i bruk mellan åren 1940-1945 och var platsen där drygt 1,1 miljoner människor gasades ihjäl i lägrets ökända gaskammare. Lite drygt 900 000 av dessa var judar medan de övriga offren för nazisternas grymheter var polacker, romer, sovjetiska krigsfångar och personer av annan nationalitet. Allt som hände här finns noga dokumenterat och besökarna som kommer hit får ta del av en hemsk men samtidigt oerhört viktig redogörelse för vad mänsklig ondska kan resultera i. Vi får aldrig glömma.

Det arrangeras många klassresor till Auschwitz, som ligger i södra Polen, och ni kan läsa mer om detta genom att klicka på den här länken.

Behöver ni tjäna pengar till klassresa till Auschwitz eller något annat resmål? Vi på Delikatesskungen kan hjälpa er med den saken. Läs mer om att tjäna pengar till klassresa här.