Tjäna pengar till laget och kom iväg på Potatiscupen

Tjäna pengar till laget och kom iväg på Potatiscupen i Alingsås. Potatiscupen är en mycket trevlig och välorganiserad turnering för tjejer och killar som tycker om att spela handboll. I Potatiscupen spelar man i grupper om 4-5 lag där alla möter alla. De två bäst placerade lagen i varje grupp går vidare till A-slutspel medan övriga lag går vidare till B-slutspel. De spelklasser som gäller i Potatiscupen är AP och AF (97/98), P99 och F99, P00 och F00, P01 och F01, P02 och F02, P03 och F03 samt P04 och F04. Den allra yngsta åldersgruppen gör upp i så kallad tvärhandboll. De aktuella matchtiderna är 2×20 minuter för A-ungdom, 2×15 minuter för 99 – 03 och 1×15 minuter för tvärhandbollen. Samtliga A-finaler utom tvärhandbollsfinalerna spelas i den sprillans nya arenan Estrad i Alingsås. All information om hur man anmäler sig samt om hur, när och var Potatiscupen går av stapeln får ni på enklaste sätt genom att surfa in på cupens egen hemsida.
Handboll
”Varför heter cupen Potatiscupen?” Ja, det är en berättigad fråga för den som inte känner till Alingsås ganska stolta historia. Staden brukar nämligen ganska ofta kallas för Potatisstaden eftersom det var här som stadens store son Jonas Alströmer föddes och växte upp i slutet av 1600-talet. Jonas Alströmer har gått till historien som den person som införde och lanserade potatisen i vårt land. Alströmer står för övrigt staty på Stora Torget i Alingsås. Det är alltså detta som är bakgrunden till att Potatiscupen i Alingsås heter som den gör.

Så om ni i laget sitter och funderar på om det inte vore läge för er att komma iväg på en skojig och spännande turnering så tycker vi på Delikatesskungens blogg att ni borde ta er en lite närmare titt på om inte Potatiscupen i Alingsås vore något för er att vara med i. Här får ni nämligen möjlighet att möta andra lag från både när och fjärran och dessutom en helt genuin chans att få spela handboll på en skapligt hög nivå.

Behöver ni tjäna pengar till laget för att kunna finansiera ett sådant här äventyr? Vad bra! Här berättar vi mer om hur Delikatesskungen kan hjälpa er att tjäna pengar.