Kom iväg på OV BeachHhandboll

Tjäna pengar till laget och kom iväg på en skojig cup. Beachhandboll är en rolig och fartfylld variant av vanlig handboll som har kommit starkare och starkare de senaste åren. Ett annat ord för beachhandboll är sandboll och det är väl ett ord som på ett ännu starkare sätt beskriver vad den här sporten går ut på. Det handlar med andra ord om handboll som man spelar på ett underlag av lös sand. Spelplanen är en rektangel som är 27 meter lång och 12 meter bred. Den består i sin tur av ett spelområde och två målzoner. Spelplanens underlag ska enligt reglerna bestå av ett minst 40 centimeter tjockt lager av sand. Runt spelplanen finns det en säkerhetszon på 3 meter. Målburarna ska enligt samma regler vara 3 meter breda och 2 meter höga. Spelet sker i ett mycket högt tempo där man spelar i två halvlekar om 10 minuter vardera med fem minuters paus mellan. Vinnande lag av varje halvlek tilldelas en poäng. Om halvleken inte gett en vinnare så kör man första mål vinner. Om varje lag vinner en halvlek var så använder man sig av straffläggning. Varje lag består av tre utespelare och en målvakt.
Beachhandball
OV Beachhandboll har blivit en återkommande strand- och idrottsfest i Helsingborg. Cupen spelas på stranden Fria Bad som är den centrala stranden i Sundets Pärla, som Helsingborg brukar kallas ibland. På väldigt kort tid har OV Beachhandboll blivit Sveriges och världens största beachhandbollsturnering räknat i antal deltagande lag. När turneringen gick av stapeln förra året så deltog drygt 1400 lag med cirka 15 000 deltagare och 35 000 besökare var med och hejade fram sina favoritlag. OV Beachhandboll är öppen för föreningar, skolklasser, motionärer och företag. Vi på Delikatesskungen tycker att det är en cup som ni i ert lag eller i er skolklass skulle satsa på. En extra rolig grej med OV Beachhandboll i Helsingborg är att man verkligen vill vara en turnering för alla. Därför har man till exempel speciella klasser för funktionshindrade och för särskolor. Ett mycket fint initiativ, tycker vi.

Ni vet väl om att vi på Delikatesskungen är experter på att hjälpa skolklasser, föreningar, klubbar och lag att tjäna pengar till cuper, tävlingar och turneringar eller annat skoj? Kolla in den här länken så får ni veta mer.