Historien om Kalle Anka Cup

Kalle Anka Cup2
Kalle Anka Cup har i många år varit ett begrepp som är minst sagt välkänt för tusentals av ungdomar som är aktiva inom sporter som skidsport, tennis och innebandy. Det hela tog sin början redan år 1970 när det svenska tidningsförlaget Egmonts tog beslutet om att starta en cup i tennis för ungdomar. Man beslutade även att det var den minst sagt välkända seriefiguren Kalle Anka som skulle få ge sitt namn till den nya cupen. Det blev milt uttryckt succé redan från allra första början och Kalle Anka Cup har genom åren varit en cup som har varit med och fostrat fram flera av våra stora stjärnor. En då blott 14 år gammal Björn Borg vann till exempel Kalle Anka Cup det allra första året som cupen arrangerades. Andra framstående tennisprofiler som har varit med och vunnit Kalle Anka Cup är Stefan Edberg och Mats Wilander. I den populära komediserien Pistvakt – som har sänts på SVT i ett par omgångar och även blivit en spelfilm på bio – så förekommer Kalle Anka Cup fast då i en omskrivning som ”Kallecupen”, en tävling som mellanbrodern Jan-E skulle ha vunnit 1970 före ”Ingemar och Stig”, åsyftandes herrar Stenmark och Strand.
Kalle Anka Cup1
Kalle Anka Cup startade alltså som en ungdomscup i tennis men eftersom intresset var så pass stort så beslutade arrangören Egmonts förlag att man skulle utvidga den och 1976 startade man även Kalle Anka Cup i längdskidor och senare har det även under flera år arrangerats en cup i innebandy under samma namn. På det här sättet har som sagt var tusentals ungdomar genom alla år som Kalle Anka Cup har rullat på fått en ofta helt unik chans till att kunna satsa på den idrott som man älskar att utöva. Alla har bevisligen inte blivit världsettor inom sin idrott men det är ändå inte lika viktigt. Det som betyder något är att Kalle Anka Cup har givit ungdomar som älskar sin idrott en möjlighet till att kunna utvecklas inom sin disciplin. Cupen har numera bytt namn eftersom nya sponsorer har tagit över. Här kan ni läsa mer om tävlingen i längdskidor och i tennis.

Delikatesskungen är expert på att hjälpa föreningar, klubbar och lag att tjäna pengar till cuper, tävlingar och turneringar som Kalle Anka Cup. Kolla in den här webbsidan så får ni veta mer om vårt koncept.