Foppa Cup

Forsberg
Peter Forsberg behöver nog ingen närmare presentation över huvud taget. Det finns nog inte många personer i vårt land som inte har hört talas om den skicklige hockeyspelaren från Örnsköldsvik med nummer 21 på ryggen som har gjort succé i både Tre Kronor och i NHL. Peter Forsberg är nog främst känd under sitt smeknamn Foppa. Men visste du att Foppa har varit med och gett namn åt en av Sveriges allra största turneringar i hockey för 10-åringar? Vi snackar alltså om Foppa Cup här. Peter Forsbergs moderklubb MODO har nämligen sedan flera år tillbaka arrangerat Foppa Cup dels som en hyllning till Öviks store son och hockeyexport och dels i syfte att inspirera fler unga iskrigare till att gå i Foppas fotspår och våga satsa lika helhjärtat på sporten som han har gjort.

Peter Forsberg var bara 16 år gammal när han gjorde debut i MODO:s A-lag i Elitserien, som den högsta ligan i ishockey hette på den tiden. Elitserien heter numera Swedish Hockey League, förkortat till SHL. Det blev lite drygt fyra säsonger i MODO för Peter innan han tog klivet över till Nordamerika och NHL där han främst har spelat i Denverklubben Colorado Avalanche. Peter Forsberg har genom alla aktiva år som hockeyspelare fått ta emot en mycket lång rad med fina och prestigefyllda priser och utmärkelser och han är idag av så gott som alla bedömare ansedd som en av de allra bästa ishockeyspelarna genom alla tider. Ta bara det avgörande straffmålet i Tre Kronors finalmatch i OS i Lillehammer 1994 mot Canada som han satte på ett numera klassiskt sätt. Det målet blev senare det året avbildat på ett frimärke. Vilken annan hockeylirare har fått vara med om samma sak?

Foppa Cup är som sagt var en cup som är öppen för alla U10-spelare som är intresserade av att få spela på samma is som SHL-laget MODO spelar sina hemmamatcher på i Fjällräven Center i centrala Övik. Det här är en turnering som alltid går av stapeln i januari månad och 2014 års upplaga spelas helgen 10-12 januari nästa år. Delikatesskungen kan hjälpa er att tjäna pengar för att kunna vara med i Foppa Cup. Kolla den här länken så får ni veta mer.