Var med i Thomas Nordahl Cup

Vissa idrottsprofiler blir redan under sin livstid legendariska. Ta bara Zlatan Ibrahimovic som ett exempel på detta. Hur många fotbollsintresserade unga tjejer och killar har inte honom som sin stora idol och förebild? Friidrottaren Carolina Cluft och hockeyspelaren Peter ”Foppa” Forsberg är andra sportkändisar som åtnjuter samma form av kultstatus. Håll med om att det är både bra och viktigt att det finns sådana här förebilder som man kan se upp till när man är lite yngre. Utan dessa profiler så skulle mycket av idrottens fostrande funktion försvinna på en gång. En av dessa levande legender heter Thomas Nordahl. Han har gjort sig känd som skicklig fotbollsspelare och tränare och har sedan ett antal år tillbaka även fått en fotbollscup uppkallad efter sig. Thomas Nordahl Cup går av stapeln i Örebro – där den skicklige bolltrollaren Thomas Nordahl en gång i tiden bjöd på sina konster i klubben Örebro SK – och har kommit att bli en av Sveriges allra mest populära cuper. I skrivande stund har drygt 200 lag från hela Sverige anmält sig för att vara med och kämpa om ära och seger i cupen. Thomas Nordahl Cup spelas i månadsskiftet september/oktober varje år och det finns fortfarande platser kvar. Så om ert lag skulle vilja delta så kan det vara bra att hänga på låset nu om ni inte redan har anmält er. Antalet lag är nämligen av logistiska skäl maximerat i varje spelarklass. Ta och surfa in på cupens hemsida för att läsa mer om när, var och hur Thomas Nordahl Cup spelas. Klicka på den här länken så hamnar ni rätt.
Thomas Nordahl Cup
Vem är då denne Thomas Nordahl som har lånat ut sitt namn till cupen? Ja, om du av någon anledning skulle ha råkat missa denne levande legend så kan vi berätta att Thomas Nordahls pappa var proffset Gunnar Nordahl – medlem av den berömda svensktrion Gre-No-Li i den italienska Serie A-klubben AC Milan. Gre-No-Li stod för Gren, Nordahl och Liedholm. Thomas Nordahl spelade själv i Degerfors IF, Örebro SK, RSC Anderlecht och Juventus. Efter avslutad spelarkarriär så blev han tränare i ett antal svenska klubbar och idag är han expertkommentator på TV.

Ni vet väl om att vi på Delikatesskungen kan hjälpa er med att tjäna pengar till laget för att kunna delta i sådana här cuper, tävlingar och turneringar? Kolla på den här länken så får ni veta mer.