Skolresa till vikingastaden Birka

Tjäna pengar till skolresa och kom iväg till vikingastaden Birka. Vill ni vara med om en skolresa som utan minsta tvivel spöar det mesta i sin väg så ska ni åka till den gamla vikingastaden Birka som är belägen på Björkö i Mälaren. Här snackar vi om en skolresa där ni bokstavligt talat får er en livs levande historielektion till livs. Det blir dessutom en historiemiljö där ni själva interagerar mitt i den autentiska miljön där det aktuella avsnittet ur vår historia utspelade sig. Det var för mer än tusen år sedan som Birka grundades på Björkö. Birka blev därmed den första staden i vårt land och det gjorde att människor från olika håll lockades till att flytta hit. Den snabbt växande staden befolkades av skickliga hantverkare och hit kom rika köpmän för att bedriva handel med sina exklusiva varor. Men efter drygt 200 år så övergavs staden plötsligt. Ingen vet riktigt varför det hände men det intressanta är att än idag så kan man se lämningar efter de människor som föddes, levde och dog här. Resterna efter den gamla staden Birka, som alltså är Sveriges första och äldsta stad, och de enorma gravfälten samt de kraftfulla försvarsanläggningarna vittnar om stadens helt klart stora betydelse i samband med övergången mellan vikingatid och medeltid. Allt detta och mer därtill kan ni i er grupp få uppleva när ni besöker Birka på er skolresa.
Birkakrigare
En skolresa till Birka har mycket att erbjuda er. Följ med på en guidad tur med välutbildade guider i det gamla fornlämningsområdet eller besök det rekonstruerade stadskvarteret där ni med egna ögon får se hur Birka kan ha sett ut på vikingatiden. Se hur smeden jobbade eller besök vävstugan. I Birkamuseet kan ni titta på utställningarna där. En bra sak med Birka är att man har tagit fram olika program som är speciellt anpassade för elever och lärare som besöker Birka på skolresa. Målet med dessa skolreseprogram är helt enkelt att väcka elevernas intresse för vikingatiden. Genom att jobba med sinnesförnimmelser som lukt, smak och känsel skapar man olika intryck som eleverna kan bära med sig. Läs mer om skolresa till Birka här.

Delikatesskungen kan hjälpa er att tjäna pengar till skolresa. Kolla på den här länken så får ni veta mer om vårt unika koncept.