Nils Liedholm Cup

Nu är det möjligt för alla intresserade klubbar, lag och föreningar att anmäla sig till nästa års upplaga av Nils Liedholm Cup. För den eller de som inte vet vad Nils Liedholm Cup är så kan vi berätta att det handlar om en numera ganska stor fotbollsturnering för barn och ungdomar som varje år går av stapeln i det lilla samhället Valdemarsvik i det sydöstra hörnet av Östergötland. Anledningen till detta är givetvis att Valdemarsvik är det samhälle där fotbollslegendaren Nils Liedholm föddes och växte upp. Samme Nils Liedholm som alltså har fått ge namn åt cupen. Nils Liedholm var under 1950-talet del i den legendariska trion Gre-No-Li i italienska storklubben AC Milan och vann som spelare i det svenska landslaget ett historiskt OS-guld 1948 och ett VM-silver 1958. Valdemarsviks store son blev under sin livstid en av de allra mest legendariska spelarna inom svensk fotboll någonsin.
Nils Liedholm Cup
Själva turneringen som bär hans namn presenteras på cupens hemsida som ”en fotbollscup i skärgårdsmiljö för tjejer och killar 13-16 år på Grännäs i Valdemarsvik” och det är just mixen mellan fotboll och närheten till havet som gör denna cup så unik. Grejen är att Valdemarsviks IF – som står som arrangör av Nils Liedholm Cup – har lagt ner väldigt mycket tid och kraft på att ordna olika former av aktiviteter utanför fotbollsplanen. Kolla in cupens hemsida så kan ni läsa mer om allt bus och skoj som man kan få vara med om under Nils Liedholm Cup. 2014 är det för övrigt jubileum då cupen fyller 10 år så förvänta er en hel massa extra spännande och roliga överraskningar då.

Nils Liedholm var som ni nog förstår sin tids Zlatan Ibrahimovic, det vill säga en kille som kom från ingenstans och blev en jättestor stjärna inom fotbollen. Precis som Zlatan så bevisade han på sin tid att det är fullt möjligt för vem som helst att tro på sin dröm och följa den. Han drömde om att bli fotbollsproffs och drömmen blev sann. Det kan den bli för dig också bara du vågar följa den.

Delikatesskungen har i mer än 20 år hjälpt unga tjejer och killar att tjäna pengar till laget, klubben, föreningen eller klassen. På så sätt har många drömmar blivit verklighet. Är det er tur nu att tjäna pengar och förverkliga er dröm? Läs mer här.