Kom iväg på skolresa till Dyrehavsbakken i Danmark

Ni vet väl om att Delikatesskungen kan hjälpa er att komma iväg på den där skolresan som ni har gått omkring och drömt om och längtat efter så länge? Delikatesskungen är faktiskt speciellt inriktad på att hjälpa inte bara skolklasser utan även klubbar, föreningar och lag att tjäna pengar för att kunna göra verklighet av något som man har sett fram emot. Det kan handla om allt från att åka iväg på en skolresa eller klassresa till att kunna delta i cuper, tävlingar eller turneringar. Om ni kollar in den här länken så får ni veta mer om hur vi kan hjälpa just er att tjäna pengar.
Dyrehavsbakken
Idag skulle vi vilja komma med ett tips om ett riktigt spännande och anrikt resmål som passar helt perfekt att åka till på en skolresa eller klassresa. En annan bra grej med just det här resmålet är att ni inte behöver åka längre än till Danmark för att kunna ta er dit. Vad är det vi snackar om idag? Jo, det handlar om Dyrehavsbakken, ett nöjesfält som – hör och häpna – faktiskt är världens absolut äldsta nöjesfält och som ligger i den norra utkanten av Köpenhamn. Dyrehavsbakken invigdes redan år 1583 och är därigenom världens allra äldsta nu verksamma nöjesfält. Här finns en världsberömd berg- och dalbana som är helt byggd i trä och som när den invigdes var Europas högsta i sitt slag. Här finns även radiobilar, spöktåg, lustiga huset, spegelhus, ett antal olika karuseller och en hel massa annat som gör att man hur enkelt som helst kan tillbringa en hel dag här. Men det allra, allra bästa med att åka på skolresa till Dyrehavsbakken är nog ändå att det är gratis inträde där. Jo, det är faktiskt helt sant! Det kostar inte en ynka krona att gå in där. Ni kommer in på Dyrehavsbakken hela gänget helt gratis.

Det är busenkelt att ta sig till Dyrehavsbakken. Hoppa på pendeltåget på Köpenhamns centralstation som tar er till Klampenborgs station. Där kan ni antingen välja att promenera de sista 500 meterna eller att kliva ombord på en av de hästdroskor som står och väntar på er när ni har gått av från tåget. Läs mer om Dyrehavsbakken genom att klicka på den här länken.