McDonald´s Cup i Västerås

McDonald´s Cup i Västerås är en fotbollscup för ungdomar som i år 2013 går av stapeln för 29:nde gången på raken. Det är med andra ord ingen liten duvunge som vi har att göra med här utan en ungdomscup som under årens lopp har kommit att bli en riktig veteran i detta sammanhang. Det betyder också att man har lyckats samla på sig väldigt mycket av erfarenhet och kunnande i hur man arrangerar en fotbollscup för ungdomar. McDonald´s Cup – som uppenbarligen har en ganska stor och välkänd sponsor inom restaurangbranschen i ryggen – arrangeras som brukligt är på senhösten och de datum som man ska lägga på minnet i år är 11-13 oktober.
McDonald´s Cup
Är ni sugna på att dra iväg för att vara med och spela fotboll i en cup som ligger ganska bra till i tid på året så kan det vara bra att ni tar er en lite närmare titt på McDonald´s Cup i Västerås. Varför inte knalla in på den officiella hemsidan redan nu på en gång? Om det skulle handla om att ni inte har tillräckligt mycket pengar i kassan för att kunna ha råd att delta i cupen så vill vi bara i all ödmjukhet tala om att vi på Delikatesskungen faktiskt är experter på att hjälpa såväl lag och klubbar som föreningar med att tjäna pengar för att kunna vara med och delta i cuper, tävlingar och turneringar. Kolla in den här länken så får ni veta mer om vårt väldigt populära och effektiva koncept.

Men för att återvända till McDonald´s Cup i Västerås så är det alltså en fotbollscup som är öppen för lag från hela Sverige samt även från våra grannländer Norge och Finland. Det vilar alltså något av en internationell touch över den här cupen. Rent åldersmässigt så handlar det om att McDonald´s Cup välkomnar både pojklag och flicklag födda mellan 1997 och 2003. 11-mannalagen spelar 2 x 20 minuter medan 7-mannalagen – alltså de lite yngre spelarna – spelar 2 x 15 minuter. Alla matcher spelas på gräs eller på konstgräsplaner. Vid dåligt väder så kan gräsmatcherna komma att flyttas till grusplaner. Antalet lag maximeras till 12 lag per åldersklass. Varje klass indelas i sin tur i grupper där de bästa lagen går till slutspel. Det är Västerås BK30 som arrangerar McDonald´s Cup.