Skolresa till Island – Gejsrar, varma källor och glaciärer

Skulle ni vilja vara med om en skolresa som i sanning verkligen är något som är häftigt, coolt och grymt sjukt spännande så skulle vi på Delikatesskungen vilja tipsa er om att åka på skolresa till Island. Man kan faktiskt flyga dit väldigt billigt med till exempel det isländska flygbolaget Iceland Air som varje dag trafikerar sträckan Arlanda-Reykjavik. Det behöver med andra ord inte kosta skjortan att åka på skolresa till Island. Men om det ändå skulle vara som så att det är ekonomin som spökar för er så kan vi faktiskt berätta att Delikatesskungen är ett företag som är specialiserat på att hjälpa klasser och skolgrupper med att tjäna pengar till skolresa bland annat. Vi är även experter på att hjälpa föreningar och klubbar att tjäna pengar. Kolla in den här länken så får ni veta mer om vårt helt unika koncept som kan hjälpa er att komma iväg på ert livs mest spännande resa.

Reykjavik

Att åka på klassresa till Island är som att ge sig iväg till en helt annan värld. Allt ser helt annorlunda ut på den här ön i norra Atlanten. Naturen är grymt annorlunda med sina varma källor – som man kan bada i året runt – och gejsrar. Här finns även höga fjäll med stora glaciärer och aktiva vulkaner. Den mest kända vulkanen är Hekla som är 1 491 meter över havet. Många av de fornnordiska traditionerna är bevarade på Island. Ta bara språket som ett exempel. Islänningarna talar exakt samma språk som de gamla vikingarna gjorde för typ 1 000 år sedan. För den som är intresserad av fornnordisk historia så ter sig Island som rena rama äventyrslandet. Det är ingen överdrift att säga att en skolresa till Island på många sätt och vis är som en tidsresa som tar er drygt ett millennium tillbaka i tiden.

Island bjuder som sagt var på en natur som är alldeles enastående vacker. Faktum är att turister från i princip hela världen letar sig hit enbart för att kunna få uppleva den helt unika isländska naturen. Vi snackar om vattenfall, djupa fjordar och en natur som i all sin karghet är bland det allra vackraste som ett mänskligt öga kan skåda. Reykjavik är den största staden på Island och även dess huvudstad. Här kan ni läsa mer om allt som har med skolresa till Island att göra.