Klassresa till Spanien / Gibraltar

Gibraltar

Den allra grymmaste klassresan som finns är att åka till Spanien och Gibraltar. Många klasser före er har redan varit där på klassresa så frågan är: Kan det vara er tur nu att åka iväg på en klassresa till Gibraltar? Ett ganska populärt alternativ är att låta klassresan gå till Marbella, Nerja, Estepona eller någon av de andra städerna utmed den spanska solkusten för att kunna njuta av sol och bad under några dagar för att sedan göra en dagsutflykt till Gibraltar. För den som till äventyrs inte har en aning om vad Gibraltar är eller var i hela världen det ligger någonstans så kan vi berätta att Gibraltar är den yttersta spetsen på den så kallade Pyreneiska halvön. Om du kikar på en karta över Spanien och tittar allra längst ner i söder så hittar du Gibraltar. Det är inget stort område – Gibraltar har totalt sett en yta på 6,8 kvadratkilometer och dess nordliga gräns går vid Andalusien i Spanien – men det är desto viktigare i ett världspolitiskt perspektiv och ni har ganska säkert stött på Gibraltar i filmsammanhang eftersom många actionfilmer har spelats in här. Den mäktiga Gibraltarklippan är ett världsberömt landmärke och vid dess fot hittar ni det tätbefolkade stadsområdet med sina drygt 30 000 invånare.

Apor

Ett smart tips är alltså att ni kombinerar sol och bad någonstans längs solkusten i Andalusien med att göra en dagsutflykt till Gibraltar. Det är jättelätt att ta sig hit eftersom det går regelbundna busstransporter utmed den spanska kustvägen A7. Kabinbanan som tar er upp till toppen av den 426 meter höga kalkstensformationen Gibraltarklippan är ett måste när ni är här. Klippan är numera ett naturreservat och här uppe så kan man göra sig bekant med någon av de ungefär 250 makaker som bor här. Makaker är de enda vildaporna som finns i hela Europa. Det är för övrigt vetenskapligt bevisat att dessa grymt söta små varelser fanns här långt innan den första människan gjorde sig bofast i Gibraltar.

Faktum är att det till och med är fullt möjligt att förlänga äventyret ytterligare och göra en kort avstickare till Marocko från Gibraltar. Vi påpekade väl att detta är den grymmaste klassresan av dem alla?

Ni vet väl om att Delikatesskungen kan hjälpa er att tjäna pengar till er klassresa? Klicka här så får ni veta mer.