Eken Cup

Eken Cup badminton

Alla badmintonklubbar, titta hit! Idag tänker vi nämligen komma med ett mycket intressant tips för er klubb som handlar om en stor och spännande ungdomscup i badminton. Det handlar om Eken Cup, som är en cup i badminton för ungdomar. Det är den i Stockholm baserade badmintonklubben BMK Eken som står som arrangör för Eken Cup. BMK Eken har sitt vanliga tillhåll i Frescatihallen och brukar presentera sig som ”en kunglig klubb med en kunglig tävling som emellanåt också bjuder på kungligt spel”. Det är också i Frescatihallen – som ni för övrigt hittar på adressen Svante Arrhenius väg 4 i Stockholm – som Eken Cup går av stapeln.

Historien kring Eken Cup tar sin början i det tidiga 1980-talet då BMK Eken tog initiativet till en större badmintontävling för ungdomar och äldre motionärer. Tävlingen för ungdomar genomgick ett antal förändringar och utvecklades så småningom till att kallas Eken Cup. Denna nya ungdomscup spelades för första gången 1986 i Stockholms Badmintonhall. Genom åren som har passerat revy sedan dess så har man hunnit avverka ett antal olika idrottshallar i och omkring Stockholm men numera är man alltså tillbaka i Frescatihallen. Eken Cup går enligt traditionen alltid av stapeln den andra helgen i februari varje år.

Badminton är nog för många av oss en racketsport som på många sätt och vis – en smula oskyldigt dock – har hamnat i skuggan av andra mer publikfriande idrotter i stil med tennis, fotboll och ishockey. Men de goda nyheterna är att badminton under de senaste åren har lyckats med konststycket att kunna locka till sig fler aktiva utövare. Visserligen så finns det många spelare i alla åldrar som tycker om att spela badminton på motionsbasis men antalet licensierade spelare – även yngre spelare – ökar ständigt. Detta borgar för att återväxten inom badminton som idrott betraktat är tryggad inför framtiden.

Om ni i er klubb eller ert lag skulle vilja vara med i Eken Cup så kan ni hitta all tänkbar information omkring detta på BMK Ekens hemsida som ni kan surfa in på genom att följa den här länken.

Till sist så vill vi bara påminna om att vi på Delikatesskungen är specialister på att hjälpa er klubb att tjäna pengar till klubben så att ni kan delta i cuper och tävlingar. Läs mer om vårt koncept här.