Visste du detta om Gothia Cup?

Gothia Cup

Nu är det hög tid att anmäla ert lag till Gothia Cup. Denna fotbollscup för ungdomar är som nog de allra flesta redan vet världens absolut största ungdomsturnering i sitt slag och i år så kommer Gothia Cup att sätta sin prägel på Göteborg mellan den 14-20 juli. Om ert lag har några tankar på att delta i denna spännande turnering för ungdomar som älskar att spela fotboll så börjar det alltså bli ganska bråttom nu att få iväg den där anmälan om ni ska ha en chans att få vara med på den högtidliga invigningen av Gothia Cup 2013 på den jättelika arenan Nya Ullevi i Göteborg.

När det handlar om en så pass stor och internationell turnering som Gothia Cup ändå är så finns det väldigt mycket av intressant och skojig fakta kring turneringen som man kan plocka fram och ha roligt åt. Visste du till exempel detta om Gothia Cup?

Den storslagna invigningen på Nya Ullevi kostar närmare 3 miljoner kronor att producera.

Gothia Cup startades 1975 och redan första året så fanns det en klass för flickor. En för den tiden vågad satsning som skulle visa sig vara en succé. 6 år senare fanns det hela 5 flickklasser i turneringen.

Sex länder har varit med under samtliga turneringar: Sverige, Tyskland, Norge, Finland, England och Danmark.

Högsby IK, Munka-Ljungby IF och Mjölby AI/FF är de enda tre klubbar som varit med under samtliga år.

Det största “kaoset” i Gothia Cups snart 40-åriga historia utbröt 1994 när det svenska fotbollslandslaget från VM i USA överraskande dök upp på invigningen, bara två dagar efter bronsmatchen.

Den populäraste maträtten under Gothia Cup är köttbullar med potatismos. Totalt går det åt ca 205 000 köttbullar till denna måltid. Under veckan äts det 422 000 portioner mat. Råvarorna väger drygt 70 ton.

Ett normalt år görs det i genomsnitt 22 000 mål, det vill säga drygt 5 mål per match. Snacka om gladfotboll! 420 fotbollar slits ut eller försvinner på ett eller annat sätt.

(Fakta: www.gothiacup.se)

Till sist vill vi bara påminna om möjligheten för er klubb att tjäna pengar till klubben eller laget så att ni kan delta i till exempel Gothia Cup. Gå in på Delikatesskungens hemsida och läs mer om att tjäna pengar till klubben.