Var med i Örebrocupen!

Örebrocupen är en mycket stor fotbollsturnering i fotboll för ungdomar. Cupen riktar sig i första hand mot ungdomslag i fotboll från Sverige och Finland. Om man går in på Örebrocupens egen officiella hemsida så märker man att organisationen kring denna turnering är väldigt väl utbyggd. Bland annat så erbjuder man deltagande lag från Gotland och Finland och som anländer med färja till Nynäshamn, Oskarshamn eller Stockholm busstransport från färjeterminalen till förläggningen i Örebro.
Örebrocupen
Örebrocupen 2013 spelas torsdag 27 juni till söndag 30 juni och redan nu så finns det väldigt mycket och inte minst ingående information om allt som har med turneringen att göra på nyss nämnda hemsida. Man har en rad olika åldersklasser för både pojklag och flicklag och i skrivande stund är det 370 lag som är anmälda till Örebrocupen 2013 men tidigare år har det varit upp emot 500 lag som har varit med och kämpat om seger och ära i denna fartfyllda och roliga cup. De aktuella åldersklasserna som det handlar om i Örebrocupen är F/P10 till F/P16. Örebrocupen har för övrigt arrangerats varje år sedan år 1979 så cupen är på god väg att närma sig de 35 nu.

Det är som sagt var en ganska stor organisation som det handlar om varje år när Örebrocupen går av stapeln. Det krävs som bekant en hel del arbete för att allt ska fungera som det är tänkt när ett antal tusen barn och ungdomar med ledare och eventuellt medföljande familjemedlemmar ska inta en normalstor svensk stad under några sommardagar. Ta bara behovet av spelbara fotbollsplaner som ett exempel. Samtliga matcher spelas nämligen på naturgräs och endast ett fåtal utkämpas på konstgräs. I runda slängar 50 gräsplaner används inne i centrala Örebro varav 16 planer ute på Rostafältet. Pokaler och medaljer delas ut till de fyra bäst placerade lagen i A-slutspelet. Men även B-slutspelets finallag får medaljer. Alla spelare i Örebrocupen får dessutom varsitt diplom. Det är inte mindre än fyra olika idrottsföreningar som samarbetar kring denna cup. Det kan även vara intressant att tillägga att Örebrocupen även arrangeras i innebandy och handboll samt även i futsal.

Till sist vill vi bara berätta att Delikatesskungen kan hjälpa er att tjäna pengar till föreningen så att ni kan vara med i Örebrocupen. Kolla in den här länken så får ni veta mer.