Uppsalaspelen 2013

Är det er tur i klubben eller föreningen att vara med och kämpa i Uppsalaspelen 2013? När detta skrivs så är det nämligen bara fyra veckor kvar innan anmälningstiden till årets upplaga av den stora friidrottstävlingen för ungdomar går av stapeln på Studenternas IP i Uppsala. Själva tävlingsdagarna för Uppsalaspelen är helgen 6-7 juli. Det handlar om en friidrottstävling som alltså pågår under två dagar – lördag till söndag – varje sommar i den gamla lärdomsstaden Uppsala och som faktiskt vänder sig till friidrottsatleter i alla åldrar, såväl gammal som ung är nämligen välkommen att tävla i Uppsalaspelen. På så sätt är denna tävling helt unik i sitt slag.

Uppsalaspelen är och förblir Uppsalas riktigt stora friidrottsevenemang och varje år får denna tävling väldigt stort utrymme i lokal media. Det är Uppsala IF som står som arrangör av Uppsalaspelen och man anstränger sig alltid lite extra för att detta evenemang ska få den där lilla extra knorren som gör att alla de tävlande känner att de har fått ut något av sin medverkan i tävlingen. Bland annat har det alltid varit så att varje deltagare i Uppsalaspelen får varsin minnesmedalj som ett personligt tack från arrangörerna för sin insats i spelen. De tre bäst placerade i varje gren får på sedvanligt vis guld-, silver- och bronsmedalj på prispallen under jubel och fanfarer. Dessutom så delar man ut pris till alla som sätter nytt rekord i någon av grenarna. Snacka om medaljregn.

Visste du att friidrott är en av de allra äldsta formerna av idrott som vi känner till? Typiska friidrottsgrenar i stil med löpning, längdhopp, spjut, diskus och kulstötning var tillsammans med boxning och brottning samt den lindrigt uttryckt brutala föregångaren till dagens MMA – pankration – med på programmet när antikens olympiska spel gick av stapeln i det gamla Grekland. När de olympiska spelen återuppstod i modern mening igen så var det ganska naturligt att man lät friidrott vara en av de centrala idrotterna som ingick i tävlingsprogrammet. Friidrott är med andra ord en ganska gammal och inte minst klassisk form av idrott med anor ända tillbaka till Antikens dagar.

Delikatesskungen kan hjälpa er att tjäna pengar till föreningen så att ni kan delta i Uppsalaspelen i friidrott. Här får ni veta mer om vårt koncept.