Umeå ungdomscup 2013

011

Umeå ungdomscup är på många sätt och vis en norrländsk variant på temat Gothia Cup. Här snackar vi nämligen om en cup för barn och ungdomar som i sanning har kapacitet och kraft till att kunna locka spelare och fotbollslag från i princip hela landet. Anmälningstiden till Umeå ungdomscup 2013 går ut den 17 maj och på turneringens egen hemsida så kan man i skrivande stund läsa att det redan har kommit in anmälningar från inte mindre än 81 lag. Ännu så länge så finns det alltså tid kvar att hinna anmäla sitt lag till denna fotbollsturnering för ungdomar men om ni vill vara garanterade en plats som deltagande lag i Umeå ungdomscup 2013 så gäller det nog att ni skyndar er på innan det är försent.

Umeå ungdomscup är som sagt en fotbollsturnering som är öppen för lag från hela landet. I år pågår detta norrländska jättelika evenemang mellan torsdag den 13 juni till och med söndag den 16 juni. Torsdagen beräknas enbart vara speldag för lokala lag från våra nordliga regioner men man ställer som krav på alla lag som har en längre resväg att dessa ska kunna vara spelklara på fredagen senast klockan 10.00. Man har delat in de deltagande lagen i två huvudsakliga grupper där de yngre – som är födda mellan 2001 och 2005 – spelar i sjumannalag medan äldre ungdomar – födda mellan 1998 och 2000 – spelar i elvamannalag. Självklart så är Umeå ungdomscup öppen för både flick- och pojklag. Alla matcher i turneringen avgörs i matcher som är 2 x 20 minuter långa. Lagen indelas i grupper om fyra till sex lag där alla spelar mot alla i en enkelserie. Gruppernas storlek är helt beroende av antalet lag i varje åldersklass. Arrangerande Tegs SK garanterar i vart fall minst fyra matcher för samtliga lag inklusive matcherna i slutspelet med viss reservation för att vissa anmälda lag skulle utebli. De bästa lagen i varje grupp går sedan vidare till A-slutspel medan övriga lag går till B-slutspel.

Om ert lag skulle vara intresserade av att delta i Umeå ungdomscup så kan det vara bra att veta att vi på Delikatesskungen kan hjälpa er att tjäna pengar till laget. Klicka här så kan ni läsa mer om hur vi kan hjälpa just ert lag att tjäna pengar.