Trimtex Cup – en lagtävling i orientering för ungdomar

Orientering

Trimtex Cup är en lagtävling i orientering för alla ungdomar som är aktiva inom denna idrott. Tanken bakom Trimtex Cup – som för övrigt arrangeras varje år av Gästriklands orienteringsförbund – är att alla orienteringsintresserade ungdomar ska kunna vara med och tävla oberoende på vilken nivå som man befinner sig på. Alla tävlar på lika villkor i Trimtex Cup. Arrangörerna vill även gärna se att de större klubbarna försöker sätta samman så jämna lag som möjligt. Det går även bra att sätta samman orienterare från flera olika klubbar i ett lag. Varje lag får bestå av högst fem deltagare. Ett tydligt tecken på denna grundläggande tanke bakom orienteringscupen för ungdomar i Gästriklands skogar är att varje enskild löpare som fullföljer cupen får poäng i varje deltävling.

Trimtex Cup avgörs under fyra vanliga orienteringstävlingar. De deltagande ungdomarna tävlar i sina ordinarie
klasser och individuella resultat räknas precis som vanligt och det hela går som vanligt ut på att man ska samla poäng till sitt lag. Det slutliga resultatet består alltså av medlemmarnas sammanlagda poäng efter de fyra avslutade deltävlingarna. Tack vare denna ganska unika utformning av cupen så kan varje lag vara med och genomföra varje deltävling även om man skulle drabbas av ett tillfälligt manfall och någon medlem i laget skulle fattas på grund av till exempel sjukdom eller av någon annan orsak. En annan mycket fin sak med Trimtex Cup är att alla deltagande ungdomar tilldelas en medalj efter det att alla de fyra deltävlingarna i cupen är avslutade. Deltagarna i de tre bästa lagen får dessutom ta emot priser. Ni kan läsa mer information om Trimtex Cup på Gästriklands orienteringsförbunds hemsida.

Orientering2

Orientering har länge varit en mycket stor sport i vårt land med utövare på alla nivåer. Det är en sport som passar för alla som tycker om att vara ute i skog och mark och det finns även två riksidrottsgymnasium inom orientering, i Eksjö och Sandviken, samt ett flertal regionala och lokala idrottsgymnasium med orienteringsinriktning.

Vi på Delikatesskungen kan hjälpa er klubb att tjäna pengar så att ni kan vara med och tävla i Trimtex Cup eller andra cuper som ni vill vara med i. Här kan ni läsa mer om hur ni kan tjäna pengar till klubben.