Storvretacupen i innebandy – världens största innebandycup!

Det verkar närmast ha utvecklats ett slags inbördeskrig mellan våra stora innebandyturneringar i Sverige som handlar om vem av dem som är störst och vilken turnering som egentligen kan ståta med titeln ”Världens största innebandycup”. Att vi i Sverige har ett förhållandevis ganska stort antal aktiva innebandyspelare – i vart fall i jämförelse med övriga länder runtom i världen – vilket per automatik har resulterat i att vi har blivit begåvade med ett antal riktigt stora cuper i just innebandy är förmodligen ett känt faktum för de allra flesta redan. Sedan ganska många år så har ju Gothia Innebandy Cup i Göteborg regerat i orubbat säte med sin status som världens största innebandycup men frågan är om man inte har blivit ifrånsprungen nu i och med att Storvretacupen på fullt allvar går ut med att det är den cupen som är världens största innebandycup.
Storvreta innebandycup
Storvretacupen spelas i Fyrishov alldeles i utkanten av Uppsala vilket gör att alla deltagande lag även kan passa på att utnyttja det fina äventyrsbadet som finns i samma byggnad, ett äventyrsbad där man utan några som helst problem kan roa sig själva i flera timmar utan att tröttna. Huruvida det är Gothia Innebandy Cup eller Storvretacupen som är världens absolut största innebandycup får vi nog med förlov låta vara osagt men kalla fakta talar ändå sitt ganska så tydliga språk när det gäller omfattningen av storleken på denna grymt stora innebandycup för ungdomar i Uppsala. Vi snackar nämligen om en innebandycup som har varit igång sedan tidigt 1990-tal och som lyckas locka mer än 600 ungdomslag från ett tiotal länder samtidigt som dam- och herrklasserna i turneringen kan räknas i ett drygt 50-tal. Det är inte särskilt konstigt att man talar om Storvretacupen som de facto världens absolut största innebandyturnering för ungdomar.

Det kostar ju alltid en liten slant att som lag vara med och delta i en turnering. Därför vill vi bara berätta att ni kan få hjälp av Delikatesskungen att tjäna pengar till laget. Kolla in den här länken så får ni veta mer.