Volley 2000-mästerskapet

Nu till helgen – närmare bestämt den 4 till 5 maj – så samlas spelare, ledare och funktionärer samt givetvis även engagerade föräldrar och syskon till de aktiva spelarna i Falköping för att vara med när Volley 2000-mästerskapet går av stapeln. Totalt sett så ska mer än 350 gruppmatcher spelas på lördag och nästan lika många slutspelsmatcher under söndagen. Allt kommer att gå av stapeln på 32 banor. Vi snackar givetvis om Sveriges allra största volleybollturnering för barn och ungdomar. Let the games begin!
Volleybollag
Volley 2000-mästerskapet är sedan flera år tillbaka svensk volleybolls största arrangemang för spelare från 10 år och upp till 14 år. I år så kommer lite drygt 200 lag att delta i denna jättelika turnering för barn och ungdomar som älskar att spela volleyboll. Spelare kommer från norr och söder och öster och väster från hela Sverige för att vara med när det smäller. Lagen som deltar i Volley 2000-mästerskapet spelar i två åldersklasser för både killar och tjejer. Man delar nämligen in de tävlande lagen i kategorierna U 15 och U 13 samt i fyra olika nivåer; grön, blå, röd och svart där svart står för de lag som har kommit allra längst i sin spelarmässiga utveckling. Just i år så ökar antalet spelare i U 13-klasserna som en direkt följd av att allt fler barn i de lägre åldrarna har börjat med kids volley.

Denna minst sagt gigantiska turnering spelas av hävd i Falköping. Här följer lite snabba fakta om turneringen. Alla matcher avgörs i bäst av tre set, 25/25/15, där man ska vinna med minst två poängs marginal. 200 centimeter är den näthöjd som samtliga tävlingsklasser och nivåer avgörs på. Varje tävlingsnivå avgörs med gruppspel och placeringsslutspel. Gruppspelen seedas geografiskt i alla klasser eller nivåer. Undantag är de svarta klasserna där försök görs att seeda även efter lagens sportsliga förmåga. Slutspelen kommer att delas upp i A, B och eventuellt C-slutspel beroende på antalet lag på respektive nivå. I alla slutspel, oavsett nivå, spelas det om samtliga placeringar. Mer information kan ni läsa på turneringens egen hemsida.

Volleyboll är en växande sport i vårt land där antalet aktiva spelare hela tiden växer i takt med att intresset för att spela volleyboll ökar alltmer. Ni vet väl om att Delikatesskungen kan hjälpa er att tjäna pengar till klubben så att ni kan delta i Volley 2000-mästerskapet? Här hittar ni all information om hur detta går till.