Ting Hockey Cup

Ting Hockey Cup i Tingsryd i hjärtat av Småland är en av landets allra mest livaktiga cuper för hockeyspelare i U12. Det är Tingsryds AIF och hockeybutiken Ting Hockey – som alltså har gett namn åt den här cupen – som står bakom denna mycket populära cup som varje år lockar deltagande lag från hela landet att bege sig till de småländska skogarna för att kriga om äran av att kunna ta hem vinsten i denna minst sagt prestigefyllda hockeycup för ungdomar. Ting Hockey Cup 2013 arrangeras under helgen 6-8 september. Men kom ihåg att antalet lag är maximerat till åtta i Ting Hockey Cup.

Ting Hockey Cup

Själva spelet i Ting Hockey Cup går av stapeln under en hel helg – från fredag eftermiddag till söndag eftermiddag – i det maffiga hockeytemplet Nelson Garden Arena i det grymt hockeytokiga lilla samhället Tingsryd. Just detta helt enorma intresse för ishockey som finns här är de facto ganska kul att notera. För säg någon annan ort i Sverige – tätorten Tingsryd har bara 3 000 invånare – som kan ståta med att ha ett eget hockeygymnasium förutom en hockeyklubb, Tingsryds AIF, som krigar i Allsvenskan med goda chanser till ett högre avancemang. Tingsryd lever och andas ishockey och det är därför inte särskilt konstigt att man även arrangerar en av Sveriges mest prestigefyllda cuper i ishockey för U12-lag. Ting Hockey Cup är en riktig folkfest som bara måste upplevas på plats.

Tingsryd har massor av andra aktiviteter och äventyr att bjuda sina besökare på om man av en eller annan anledning skulle vilja sysselsätta sig med något helt annat än enbart ishockey. Här finns till exempel ett äventyrsbad med bland annat virvelkanal, vattenkanal, bubbelpool, vattengrotta, vattenrutschkana samt barnpool. Det lilla samhället kan även erbjuda möjligheter till bowling och om någon i familjen är intresserad av hästar och ridsport så kan vi berätta att Sveriges allra största ridsportbutik Börjes Tingsryd finns här.

Ni vet väl om att Delikatesskungen kan vara med och hjälpa er att tjäna pengar till klubben och laget? Besök gärna den här sidan och läs mer om hur vårt unika koncept fungerar.