Sveriges största innebandyturnering utomhus

Vi på Delikatesskungen är experter på att hjälpa klubbar, föreningar och skolklasser att tjäna pengar till evenemang och äventyr av olika slag som man vill vara med om. Här kan du läsa mer om vårt koncept.

Kan man spela innebandy utomhus? Låter inte det som en ganska klassisk motsägelse? Den här sporten heter ju som bekant INNEbandy, i vart fall på svenska. Innebandy utomhus? Det går väl inte? Jodå, det fungerar visst! I vart fall om du frågar medlemmarna i Westerviks innebandyklubb (WIBK) som sedan 2010 har arrangerat Sveriges absolut största innebandyturnering utomhus. Hela evenemanget spelas mitt på Hamnplan i centrala Västervik och har varje år lyckats locka till sig deltagande lag från i stort sett hela Sverige. Cupen – som för övrigt går under namnet Swedish Floorball Open och som går av stapeln den första helgen i augusti varje år – fick förra året sällskap av en turnering för ungdomar, Västervik Junior Open, och i år öppnar man upp för spelande lag från andra länder också i och med att cupen blir internationell.
Bandy2
Tanken med den nya ungdomsturneringen från arrangerande Westerviks innebandyklubb var från början att man helt enkelt ville göra något för alla ungdomar i Västervik som inte hade något att sysselsätta sig med veckorna innan skolan började igen. Men intresset från andra håll i landet gjorde att även denna juniorsatsning blev större än väntat. Arrangörerna pekar även på det positiva i att ungdomarna i Västervik inte bara får något att göra utan även det faktum att man får nya kontakter och lär känna nya kompisar från andra städer. När nu Sveriges största innebandyturnering utomhus även blir internationell så kommer det kontaktnätet givetvis att bli betydligt större och bredare också.

Kravet för att få vara med och spela i Västervik Junior Open är att laget är knutet till en idrottsklubb och har en ledare som är över 18 år. Turneringen spelas i formatet 3 mot 3 plus målvakt på samma arena på Hamnplan som den stora succéturneringen Swedish Floorball Open. Man bör minst vara 7 spelare i varje lag. Turneringen är öppen för spelare i åldern 10 till 17 år. Både killar och tjejer är välkomna att kämpa i turneringen. Den totala prissumman i turneringen ligger på 40 000 kronor. Västervik Junior Open är ett samarrangemang mellan WIBK och Västerviks kommun.