Stadium Sports Camp – Sveriges största träningsläger

Stadium Sports Camp i Norrköping är förmodligen Sveriges absolut största träningsläger för sportsligt aktiva barn och ungdomar.

Stadium Sports Camp

Med drygt 6 000 deltagare från hela landet blir detta en enorm happening som verkligen märks i hela Norrköping med omnejd och ingen kan undgå att lägga märke till att det är Stadium Sports Camp som har drabbat staden. Förutom alla deltagare så krävs det massor av personal som ser till att allting runt omkring träningen fungerar som det ska och det har därför blivit ett väldigt eftertraktat sommarjobb för gymnasieungdomarna i Norrköpings kommun att få jobba under de fyra veckor på sommaren då detta jättelika träningsläger går av stapeln.

Det är alltså ett grymt stort träningsläger vi talar om och de sporter som man kan ägna sig åt under Stadium Sports Camp är totalt sett 15 till antalet: Basket, brottning, bordtennis, dans, fotboll, friidrott, gymnastik, handboll, innebandy, ishockey, multi, rugby, simning, skytte och tennis. Stadium Sports Camp pågår under fyra veckor varje sommar och man kan som lag eller enskild delta under en veckas träningsläger. Sveriges absolut största träningsläger för barn och ungdomar är speciellt inriktat på dig som är mellan 11 och 15 år.

Det är på Himmelstalundsfältet i Norrköping som det händer. Det är nämligen här – där de stora idrottsarenorna i Norrköping är belägna – som Stadium Sports Camp går av stapeln. Under de dagar då ni deltar i träningslägret så erbjuds ni helpension och det är minst två träningstillfällen per dag under ledning av speciellt utbildade tränare som allihop är experter på just sin idrott. På övrig tid finns det massor att göra här. Bland annat bygger man upp en fullskalig ungdomsgård som kallas för Activity Town inne i en av de arenor som man förfogar över. Här man kan hänga med kompisar, spela Kinect X-Box, surfa på internet, spela pingis, sitta i Friends Corner och läsa eller bara ta en läsk och slappa en stund. Vill man hellre vara utomhus så finns det hur mycket som helst att göra i form av studsmattor, klätterväggar, skateramper och mycket mer. En vecka på Sveriges största träningsläger är en upplevelse för livet. Mer information hittar ni här.

Delikatesskungen har ett koncept som kan hjälpa er klubb att komma iväg på träningsläger. Här kan ni få veta mer om hur ni kan tjäna pengar till klubben.