Kiruna Hockey Games

Kiruna Hockey Games

Kiruna Hockey Games. Är ni i hockeylaget sugna på ett riktigt äventyr som tar er allra längst norrut i Sverige? Då ska ni anmäla ert lag till att delta i Kiruna Hockey Games. Detta är en hockeycup för ungdomslag och hur otroligt det än låter – med tanke på att Kiruna ligger så pass långt norrut som denna stad ändå gör – så lyckas man varje år med konststycket att locka till sig deltagande lag från i stort sett hela vårt avlånga land. Ungdomslag från Enköping och Stockholm är bara ett par exempel på deltagande hockeylag som har anträtt den diplomatiskt uttryckt ganska långa resan hela vägen till Kiruna tur och retur för att få vara med och kämpa i Kiruna Hockey Games.

Kiruna

För den som till äventyrs inte vet var Kiruna ligger någonstans så kan vi berätta att det handlar om en stad som ligger typ 15 mil fågelvägen norr om den norra Polcirkeln. Därmed är Kiruna en del av den så kallade Arktisregionen. På sommaren har man midnattssol här uppe, vilket betyder att solen aldrig går ner under en hel månad, medan man under en hel månad på vintern inte har någon sol alls. Det bor ungefär 20 000 personer inom kommungränsen.

Kiruna grundades år 1900 och har genom tiderna alltid varit en stad som har fostrat fram många toppspelare inom svensk ishockey. Bröderna Stig och Börje Salming samt supermålvakten Peter ”Pekka” Lindmark är bara några exempel på hockeykrigare med rötterna i Kiruna. På det glada 1960-talet var det till och med så att Kirunas två rivaliserande hockeylag båda var med och krigade i Division 1 – som var föregångaren till det vi idag känner under namnet Elitserien – vilket faktiskt får anses vara ganska unikt i svensk hockeyhistoria.

Ungdomsturneringen Kiruna Hockey Games har spelats varje år sedan mitten av 1960-talet och har med andra ord cirka 50 år på nacken. Den går av stapeln i oktober varje år.

Ska man som lag ge sig iväg på en riktig långresa till Kiruna så kan det vara bra att tjäna pengar till laget för att finansiera detta. Låt oss på Delikatesskungen få hjälpa er med det. Klicka här för mer information om hur ni kan tjäna pengar till laget.