Fotbollscup – Gotland, för ungdomar

En helt ny fotbollscup för barn och ungdomar arrangeras sedan ett par år tillbaka på Gotland. Man har under flera år arrangerat en annan cup i fotboll som har gått under namnet Young Baltic Cup men denna turnering har stagnerat och mer eller mindre självdött på grund av ett kraftigt minskat intresse. Det är mot bakgrund av detta som man på den vackra ön i Östersjöns mitt år 2011 beslutade sig för att helt enkelt lägga ner Young Baltic Cup och istället satsa på ett helt nytt koncept för att locka pojk- och flicklag till den nya turneringen som helt enkelt fick det korta och koncisa namnet GA Cup. Cupen riktar sig till ungdomar i åldern 12 till 16 år – såväl pojk- som flicklag – samt en FH-klass.

GA Cup

Det är den gotländska fotbollsklubben FC Gute som samarbetar med Gotlands Konferens & Turistservice AB och Kneippbyn Resort kring GA Cup i fotboll och man har även bjudit in flera andra aktörer inom den gotländska turistnäringen att delta som samarbetspartners i detta helt nya koncept som alltså riktar sig till fotbollslag och klubbar från hela Sverige. Tanken är inte heller främmande för att även rikta blickarna mot utlandet för att på så sätt bjuda in lag från andra länder till GA Cup. Det är nämligen återigen den stora fotbollscupen för ungdomar Gothia Cup i Göteborg som har stått modell för tänkandet kring den nya fotbollscupen för ungdomar på Gotland. FC Gute har nämligen siktet inställt på att inom några år kunna locka ett par hundra lag till den nya turneringen. När FA Cup senast gick av stapeln var det 160 lag som deltog med liv och lust i turneringen.

FA Cup pågår under fyra intensiva dagar och fylls av mängder med kringaktiviteter i stil med disco, beachparty, ledarträff med föredrag och middag, kvällsöppet på Kneippbyn Sommar- & Vattenland samt match på Gutavallen i Visby där FC Gutes A-lag möter ett svenskt storlag. När det gäller boendet så finns det inget att klaga på. Tillresta lag kan nämligen välja boende i allt från enklare stugor till lyxiga bungalows vid havet. Färdiga paketresor med logi, aktiviteter, matcher och resa erbjuds av arrangörerna.

Delikatesskungen kan hjälpa ert lag att tjäna pengar till lagkassan för att kunna åka över till Gotland och delta i GA Cup. Här kan ni läsa mer om detta.