Aroscupen i Västerås

Aroscupen

Aroscupen i Västerås är en fotbollscup för ungdomar som har arrangerats varje år sedan 1978. Detta betyder att årets upplaga av denna mycket populära fotbollsturnering är den 35:te i ordningen. Av tradition så brukar Aroscupen alltid gå av stapeln den sista helgen i juni varje år. De senaste åren har antalet deltagande lag ökat väldigt kraftigt och därmed med råge överstigit 400, vilket i sin tur betyder att det i runda slängar handlar om drygt 8 000 tjejer och killar som deltar i Aroscupen varje år.

Det är den lokala fotbollsklubben Skiljebo SK som håller i trådarna och står bakom detta jättelika arrangemang. Aroscupen är speciellt inriktad på fotbollsspelande tjejer och killar i åldern 9 till 17 år och det festliga med denna fotbollscup är att den är internationell. Det gör att om ert fotbollslag bestämmer er för att delta i Aroscupen så är chansen mycket stor att ni kommer att få nya vänner från hela världen på köpet.

Det är ingen liten apparat som krävs för att hålla igång ett så pass stort arrangemang som Aroscupen. Till sin storlek och med den internationella inriktning som turneringen har så är Aroscupen i mångt och mycket en lillebror till Gothia Cup i Göteborg. Som ett litet exempel på hur stor Aroscupen är som fotbollsturnering så kan vi nämna att det varje år serveras fler än 80 000 måltider och att de deltagande lagen – inklusive ledare och ofta även föräldrar och syskon till de deltagande spelarna i lagen – inkvarteras på uppemot 30 skolor runtom i Västerås med omnejd. För att klara av de nödvändiga transporterna av lagen till och från matcherna så har arrangören Skiljebo SK hyrt in cirka 50 bussar enbart för detta ändamål.

Indelningen av de olika klasserna i Aroscupen ser ut på följande sätt. Sjumannalag: Pojkar och flickor 9 till 12 år. Niomannalag: Pojkar och flickor 12 år. Elvamannalag: Pojkar 13 till 16/17 år och flickor 13 till 15/17 år. Hela turneringen spelas på drygt 50 olika fotbollsplaner i och omkring värdstaden Västerås. Underlaget på dessa planer består av gräs och i förekommande fall konstgräs. Mer information om Aroscupen finns på cupens egen hemsida.

Delikatesskungen kan hjälpa ert lag att tjäna pengar till laget så att ni kan ha råd att delta i Aroscupen. Surfa in här så får ni veta mer om vårt koncept som kan ge er bra med pengar till era cuper.