Åk på klassresa till Astrid Lindgrens Värld

Åk på klassresa till Astrid Lindgrens Värld. Strax utanför Vimmerby i Småland ligger ett riktigt sagoland som lockar med äventyr för både vuxna och barn. Vi talar givetvis om Astrid Lindgrens Värld, en plats där du kan få träffa Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump, Ronja Rövardotter, Nils Karlsson Pyssling och alla de andra världsberömda figurerna i sagotanten Astrid Lindgrens älskade barnböcker. Just i år – 2013 – så firar man jubileum med pompa och ståt eftersom det är exakt 50 år sedan Astrid Lindgren skrev den allra första boken om ”den där Emil”, bondpojken från Katthult som ställde till med fler hyss än det var dagar på året. Detta uppmärksammas bland annat med att man på Astrid Lindgrens Värld har byggt upp ”Nya Katthult”. Här kan ni uppleva en bondgård så som den såg ut kring förra sekelskiftet, ströva omkring bland slåtterängarna och de hundraåriga ekarna samt njuta av naturen och titta på alla djuren. Här finns också en liten stad med torg, ordenshus och restaurang som ni kan besöka. Och självklart så kan ni träffa Emil och resten av familjen Svensson.

300px-Astrid_Lindgrens_Värld,_neue_Villa_Kunterbunt_(2009-08-xx)

Astrid Lindgrens Värld grundades år 1981 och håller öppet från maj till augusti. Under resten av året håller Lekparken Astrid Lindgrens Värld öppet under helger och vissa veckor när skolorna har lov, så som påsk-, jul- och sportlov. Under sommaren så brukar det sjuda av sång, musik och teateruppträdanden överallt i parken och det händer hela tiden nya grejer när besökarna bjuds på olika överraskningar. Helt plötsligt kan de två skurkarna Dunder-Karlsson och Blom – kända från böckerna och filmerna om Pippi Långstrump – komma springande med poliserna Kling och Klang i hälarna. Ronja Rövardotter kan dyka upp i sällskap med Birk Borkason och båda stämmer upp i ett unisont ”vårskrik”.Lotta på Bråkmakargatan kan komma vinglande på tant Bergs gamla cykel. Det händer hela tiden något nytt och spännande när man besöker Astrid Lindgrens Värld.

Detta är ett perfekt resmål för en klassresa. Om ni behöver boende så finns det flera olika alternativ i nära anslutning till parken. En klassresa till Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby kommer garanterat att bli ett mycket kärt minne för er allihop för resten av era liv. Mer information hittar ni här.

Ni vet väl om att Delikatesskungen är expert på att hjälpa skolklasser att tjäna pengar till klassen? Här kan ni läsa mer om hur ni kan tjäna pengar till er klassresa till Astrid Lindgrens Värld.