UNT-cupen i Uppsala

UNT-cupen är en turnering i ishockey som är öppen för ungdomar från hela landet och som går av stapeln varje år i Uppsala. Förutom att det är en cup som vid det här laget har mer än 60 år på nacken så är det även en turnering som alltid lyckas locka fullt hus, alldeles oavsett de yttre förutsättningarna. UNT-cupen sker i samarbete mellan den stora lokaltidningen Uppsala Nya Tidning (även kallad för UNT, därav namnet) och Uppsalas stolthet i ishockey, nämligen Almtuna. Det är även på Almtunas hemmais som UNT-cupen genomförs eftersom den spelas i tre ishallar som ligger som ”Tripp, Trapp, Trull” bredvid varann i stadsdelen Gränby alldeles i utkanten av Uppsala.

UNT-cupen

UNT-cupen brukar inte bara bjuda på tuffa matcher på isen eftersom man från arrangörernas sida alltid har ansträngt sig för att kunna bjuda de deltagande lagen på det där lilla extra i form av spännande överraskningar i stil med att de berömda tvillingarna Daniel och Henrik Sedins personlige tränare helt plötsligt dyker upp för att dela med sig av sina teoretiska kunskaper om hockey. Man brukar även ha sponsorer som ställer upp speedshootingmaskiner och andra skojiga spelmaskiner som man kan sysselsätta sig med mellan de olika matcherna. Skridskoslipningen är helt gratis och det finns såväl cafeteria som en hockeyshop på plats i den hall där ni spelar era matcher.

Och på tal om matcher: Varje deltagande lag spelar minst tre matcher vardera i grundspelet och om man går vidare i turneringen så väntar givetvis fler och tuffare matcher med hårdare motstånd. Förra året deltog 38 lag i UNT-cupen och eftersom detta är en inte bara anrik turnering utan även en cup som hela tiden växer i storlek så ökar detta antal spelande lag hela tiden.

Avgiften för att som lag få delta i UNT-cupen ligger på 1 200 kronor och av dessa brukar man enligt sin egen tradition låta 200 kr av anmälningsavgiften gå oavkortat till Akademiska sjukhusets barnfond. På detta sätt brukar man kunna skänka mellan 20 000 till 30 000 kronor till detta behjärtansvärda ändamål.

Vi på Delikatesskungen kan hjälpa er att tjäna pengar till laget för att kunna delta i cuper som UNT-cupen. Kontakta oss så ska vi berätta mer om vårt koncept eller läs här om hur ni kan tjäna pengar till hockeyturneringen.