Tävla i Växjöolympiaden!

Växjöolympiaden. Man tänker kanske inte på det så ofta men faktum är att det fullkomligen kryllar runt om i landet av tävlingar och turneringar i de mest skilda idrotter för barn och ungdomar i olika åldrar. I snart sagt varje stad och samhälle i vårt land så finns det minst en större idrottsturnering som går av stapeln minst en gång varje år. Detta faktum avspeglar det enorma idrottsintresse och det engagemang för olika idrotter som finns överallt i Sverige. Man kan nog säga att de många förebilderna har varit med och inspirerat barn och ungdomar till att våga satsa på idrotten på det sätt som man faktiskt gör. För sanningen är nog den att om inte stora och framgångsrika stjärnor som Zlatan Ibrahimovic, Sanna Kallur och alla de andra hade funnits och visat att det fungerar att satsa järnet på den idrott som man älskar så hade det nog varit lite si och så med återväxten i de svenska sportklubbarna.

Växjöolympiaden

Växjö är ett lysande exempel på en svensk småstad där man sedan flera årtionden tillbaka har arrangerat ett idrottsevenemang som bara har blivit större och större genom åren. Växjöolympiaden, som detta evenemang heter, firade faktiskt 40-årsjubileum förra året genom att för allra första gången flytta in under tak i den helt nybyggda arenan Telekonsult Arena. Växjöolympiaden är en friidrottstävling som pågår under en dag och som är öppen för alla barn och ungdomar i Växjö mellan 7 och 14 år. Varje år lockar man drygt 300 tävlande som allihop kämpar i olika friidrottsgrenar i stil med kast med kula, höjd, längd och olika löplopp. Arrangemanget är ett samarbete mellan Växjö kommun, skolorna i kommunen och den lokala idrottsföreningen IFK Växjö och alla som deltar i Växjöolympiaden får medalj, T-shirt och diplom. Mer info om tävlingen finns på arrangerande IFK Växjös hemsida och läsa allt om Växjöolympiaden. En grej som är helt unik för just denna tävling är att ALLA ungdomar är välkomna som deltagare oavsett om man tränar friidrott eller inte.

Längdhopp Växjöolympiaden

Du vet väl om att vi på Delikatesskungen kan hjälpa din klubb att tjäna pengar så att ni kan delta i cuper och idrottstävlingar av olika slag? Kontakta oss så ska vi med glädje berätta mer.