Svennis Cup

Svennis Cup är namnet på en stor fotbollsturnering för ungdomar i åldrarna 10 till 16 år. Både pojklag och flicklag är välkomna att delta i turneringen som traditionsenligt går av stapeln i Torsby i den norra delen av Värmland. Det är ganska självklart att det inte är en slump att Svennis Cup heter som den heter och att den hålls i Torsby eftersom namnet kommer från bygdens store son Sven-Göran ”Svennis” Eriksson som alltså är född och uppvuxen i en liten by strax utanför Torsby.

Sven-Göran Eriksson

Denne Svennis behöver väl knappast någon närmare presentation för alla som är i vart fall något intresserade av fotboll, men om du av någon anledning skulle ha råkat missa vem han är – Svennis är nämligen en minst lika stor fotbollsprofil i Sverige som vad Zlatan Ibrahimovic är – så kan vi berätta att han som sagt var har sina rötter i Torsby och att anledningen till att han har fått ge namn åt fotbollscupen Svennis Cup är att han är en minst sagt legendarisk fotbollstränare som dessutom har varit förbundskapten för både det engelska fotbollslandslaget och för landslagen i Mexico och i Elfenbenskusten. I skrivande stund har han precis tillträtt en tjänst som teknisk rådgivare för fotbollslaget Al Nasr i Förenade Arabemiraten. Som fotbollstränare har han bland annat verkat i IFK Göteborg, Lazio, Roma, Benfica, Manchester City och i Leicester City. Han har vunnit den inhemska ligan i Sverige, Portugal och Italien samt flera europeiska cuper såsom UEFA-cupen och Cupvinnarcupen. Dessutom har han deltagit som förbundskapten i inte mindre än tre VM-turneringar i fotboll; 2002, 2006 och 2010. Svennis har när detta skrivs precis fyllt 65 år.

Svennis Cup 2013 pågår från fredag till söndag 2-4 augusti och lockar som alltid många lag främst från Sverige men också från Norge. Svennis Cup har utvecklats till något mer än en vanlig fotbollsturnering. Under tre dagar pågår en verklig fotbollsfest på nitton fotbollsplaner i ett somrigt och vackert Torsby. Arrangörerna jobbar stenhårt på att göra Svennis Cup till en av Sveriges allra största och bästa cuper. Bland annat kan ni som lag boka träningsläger här veckorna innan själva cupen drar igång. Surfa in på cupens egen hemsida för mer info.

Svennis Cup

Om ni behöver tjäna pengar till laget för att kunna delta i Svennis Cup så ska ni kontakta oss på Delikatesskungen så ska vi hjälpa er med detta.