Stadium Basketball Cup – mer än bara basket

Stadium Basketball Cup har arrangerats varje år sedan 1984 och spelas numera i den ultramoderna basketarenan Stadium Arena i Norrköping, en arena som har blivit utnämnd till det svenska basketlandslagets egen nationalarena. Stadium Basketball Cup är en ungdomsturnering i basket som har vuxit från att vara en liten obskyr cup för basketintresserade svenska ungdomar till att bli en jättestor internationell cup med deltagande lag från en lång rad länder runtom i världen.

Stadium Basketball Cup 2013

Här finner vi en av anledningarna till att Stadium Basketball Cup har kommit att bli så enormt populär som den har lyckats bli genom alla år som den har arrangerats. Utmaningen ligger i att kunna mäta sig mot lag från såväl hela Sverige som från andra länder. Det är inte utan att det blir lite VM- eller rentav OS-känsla över det hela när man kliver in i Stadium Arena på Himmelstalundsfältet i Norrköping och stöter på basketlag från länder som Ryssland, Canada, Spanien, Sydkorea, Kamerun och en lång rad andra länder. Arrangörerna av Stadium Basketball Cup vill gärna peka på att denna typ av möten bidrar till utveckling och skapar minnen för livet för alla basketspelande ungdomar, för Stadium Basketball Cup handlar om så mycket mer än bara basket. Man vill lyfta fram värderingar som internationell förståelse och idrottsligt kamratskap.

Norrköping – som alltså är värdstad för detta evenemang – har mycket att erbjuda deltagarna under den tid då man inte spelar basket. Här finns bland mycket annat Kolmårdens Djurpark, Busfabriken, ett stort äventyrsbad och mycket mera. Alla ungdomslag är varmt välkomna att anmäla sitt deltagande. Stadium Basketball Cup går alltid av stapeln under den sista helgen i mars månad varje år och den pågår under fyra intensiva dagar.

Om ni i ert basketlag funderar på att anmäla er till Stadium Basketball Cup men allra först skulle vilja få lite mer information om denna cup så kan ni surfa in på den här hemsidan för att få läsa lite mer. 2013 firar Stadium Basketball Cup för övrigt 30 år vilket kommer att firas med dunder och brak.

Om ni behöver tjäna pengar till laget för att kunna delta i Stadium Basketball Cup så kan vi på Delikatesskungen hjälpa er med den saken. Ta kontakt med oss så ska vi berätta mer.